Речни круизи

Речен круиз из Нормандия от Париж до Атлантическия бряг
2380 лв.
на човек
Продължителност
8 дни / 7 нощувки


Описание
Цени
Полезна информация
Пътешествие в света на импресионистите, из градовете и местата, които са ги вдъхновявали, за да създадат едни от най-великите произведения на изобразителното изкуство.
Пътешествие в кулинарната традиция на Франция, от ароматните кроасани до гъшия дроб, придружени с чаша първокласно вино.
Пътешествие по река Сена от Градът на светлините до края на европейския континент при срещата му с Атлантика.


Програма
1 ден 30.06.2023 Париж
Настаняване на круизния кораб между 15.00 и 16.00 ч.

2 ден 01.07.2023 Париж
Днес сме в Париж и може да останете в града и да посетите част от неговите музеи или да дойдете с нас до градчето Версай, където се намира дворецът, свързан с живота и управлението на Луи XIV – Краля Слънце.
Отплаваме в 16.00 ч.

3 ден 02.07.2023 Вернон – Живерни
Много рано тази сутрин ще акостираме във Вернон и ще останем до обяд. От тук ще се отправим на екскурзия до едно от най-романтичните места край Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне. Спомнете си за великолепните му лилии и след малко ще видите с очите си японския мост и реката, увековечени в платната на художника. Моне купува имението в Живерни през 1883 г. и създава красива градина, в която засажда най-различни цветя, които цъфтят през различните сезони - така мястото винаги е потънало в цветове. По-късно създава и прочутата водна градина, изграждайки изкуствено езеро. Това е едно от вдъхновенията на художника, мостът се среща в 18 картини, а лилиите в над 40, които днес могат да се видят в музея Оранжери в Париж.
Връщаме се на борда в 12.00 ч. и отплаваме за Атлантическия бряг.

4 ден 03.07.2023 Хавър
Престой от 05.00 до 18.00 ч.
Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите. Ще пътуваме из Алабастровия бряг, за да посетим красивия крайбрежен град Етрет и видим известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходим из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви.
След обяд на борда ви предлагаме още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането ѝ в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходим из калдъръмените му улички до дървената църква Света Катерина от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната.
В 18.00 ч. отплаваме към Каудебек-ан-Ко, където ще пристигнем около полунощ.

5 ден 04.07.2023 Каудебек-ан-Ко и Руан
До обяд ще бъдем в Каудебек-ан-Ко, едно от малките, но красиви градчета на Сена. Разходете се покрай реката, после из уличките на стария град и непременно посетете готическата катедралата. Ароматно кафе с палачинка или шоколадов мус ще бъде чудесно продължение на тази сутрин. Очакваме ви на борда за обяд.
Отплаваме в 13.00 ч. и в 17.00 ч. ще бъдем в Руан. Някога столица на кралство Англия, Руан продължава да очарова с цветните си фасади и фахверкови къщи. Ще се разходим из стария център, непременно ще посетим катедралата Нотр Дам с известния астрономически часовник от 16 век и ще видим съда и пазарния площад, където Жана д` Арк изгаря на кладата.

6 ден 05.07.2023 Лез Андели
Напускаме Руан след полунощ. Престой в Лез Андели от 08.00 до 11.00 ч. Само на няколко километра от нас се намира величественият Шато Гаяр, издигнат преди 800 г. от Ричард Лъвското сърце. От върха на скалистия връх, където е разположен замъкът, се открива невероятна гледка към Сена. Макар и в руини, Гаяр все още впечатлява посетителите. Той е от първите европейски замъци с концентрични укрепления и зъбери. До замъка се намира селото Льо Пети Андели с типичните нормандски къщи, приятно място за разходка. Районът е вдъхновявал с красотата си художници и писатели. Насладете му се и вие.
Ще се върнем на борда за обяд, защото ни очаква нова спирка – Ла Рош Гийон, където ще бъдем от 15.00 до 19.00 ч. Ла Рош Гийон е наричан най-красивото село на Франция. Разходете се из центъра с исторически къщи и църкви от 15 и 17 век, а после може да се изкачите до средновековния замък от 12 век, който се издига над селото. Замъкът се разширява и достроява пред вековете в различни архитектурни стилове и днес е отворен за посещения.

7 ден 06.07.2023 Конфлан
Престой в Конфлан до 15.00 ч. Днес ще посетим селцето Овер сюр Оаз, една разходка в картините на гениалния Винсент Ван Гог. Овер става световно известен с платната му – „Портрет на доктор Гаше“, „Църквата Успение Богородично“ и „Ниви с гарвани“. Ще видим житните поля, църквата и страноприемницата Раву, където Гог прекарва последните 2 месеца от живота си и творбите му ще оживеят пред очите ни. В местното гробище последен покой намират великият художник и брат му Тео.
От тук се отправяме към Париж, където ще бъдем в 20.00 ч. за прощална нощ с най-прочутия град в света.

8 ден 07.07.2023 Париж
След закуска напускаме кораба.