Речни круизи

Речен круиз по Рейн за Коледните базари
1955 лв.
на човек
Продължителност
5 дни / 4 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Речен круиз за Коледните базари в Дюселдорф, Кобленц, Майнц, Рюдесхайм и Кьолн с кораб Crucevita.

Германия е известна с коледните си базари. На главните градски площади се представят библейски сцени, мести производители предлагат вкусни изкушения. Навсякъде се носи аромат на канела и шоколад. Заредете се емоционално за идващите празници с нашия речен круиз.

Програма
1 ден 08.12.2024 Дюселдорф
Полет София – Мюнхен 06.10 – 07.10 и Мюнхен – Дюселдорф 08.30 – 09.40 ч. От летището ще ни вземе автобус и ще се отправим към стария град, където се намира местния коледен базар. Ще имаме достатъчно време да опитаме вкусните изкушения, да изпием чаша топло вино с канела и да обядваме. Около 16.00 ч. ще се настаним на нашия круизен кораб. Отплаваме в 23.00 ч.

2 ден 09.12.2024 Кобленц
Пристигаме в Кобленц в 13.00 ч. и ще бъдем тук до 19.00 ч. Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. Кобленц се радва на много коледни базари, разположени на различни места в стария град, който е само на няколко крачки от речния пристан. Вечерта отплаваме към Майнц.

3 ден 10.12.2024 Майнц – Рюдесхайм
Тази сутрин ще бъдем в Майнц от 04.00 до 15.00 ч. Майнц е единственият немски град, включен в списъка на големите винени столици. Известен е с производството на пенливи вина, които ще можете да опитате. В града се намира музеят Гутенберг, дом на първата печатна библия и новинарска преса, и катедралата Св.Мартин от 10 век. В центъра е разположен и коледния базар, където можем да опитаме топли наденички и греяно вино. След обяд ще се насладим на круиз до Рюдесхайм, в който ще пристигнем в 17.00 ч. и ще останем на пристан до следващата сутрин. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Използвайте престоя за разходка из центъра, който е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Впечатляващ е музеят на механичните инструменти Зигфрид, който има една от най-богатите колекции в света. На централния площад и околните улици са изградени щандове, които предлагат коледни играчки, топло вино и ароматни сладкиши. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година.

4 ден 11.12.2024 Кьолн
Днес сме в Кьолн от 14.00 до 20.00 ч. Може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 години. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода, или О`де колон. След това ще прекараме деня на коледния базар, който е заел пространството около знаменитата катедрала. В 23.30 ч. ще пристигнем в Дюселдорф.

5 ден 12.12.2024 Дюселдорф
След закуска напускаме нашия кораб и се отправяме към летището за полет Дюселдорф – Мюнхен 13.25 – 14.35 и Мюнхен – София 15.20 – 18.10 ч.