Круиз по река Нева и река Волга

От Москва до Санкт Петербург
2510 лв.
на човек
Продължителност
11 дни / 10 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Програма
1 ден 15.05.2020 Москва
Настаняване в хотела след 15.00 ч.

2 ден 16.05.2020 Москва
Екскурзия с разглеждане на московското метро. Свободно време на Арбат. Трансфер и настаняване на кораба. Вечеря.

3 ден 17.05.2020 Москва
Днес ще се запознаете с руската столица. По време на панорамната обиколка ще видите улица „Ленинградская“, улица „Тверская“, Театралния пасаж, Лубянка, сградата на КГБ, Манежния площад, ще имате свободно време на Червения площад, където се намират Кремъл, катедралата Василий Блажени и първият „мол“ в Москва – ГУМ. Обяд в града. После ще посетите Кремъл. Ще видите Двореца на конгресите, Сенатския площад с Арсенала и сградата на Сената, президентската резиденция, монументите Цар Пушка и Цар Камбана, и една от катедралите на катедралния площад. Корабът отплава за Углич и вашият круиз започва. Тази вечер сте поканени на официален коктейл за добре дошли.

4 ден 18.05.2020 Углич
Това е стар руски град с хилядолетна история. Очаква ви пешеходна екскурзия до местния Кремъл с църквата на Преображение и църквата на Свети Димитър построена на мястото, където бил убит Димитри, синът на Иван Грозни.

5 ден 19.05.2020 Горици
Тази сутрин се насладете на красивата панорама. По време на организираната екскурзия от Горици ще посетите Манастира на Свети Кирил, един от най-големите и богати руски манастири от 15 – 17 век. Ще видите монашеските килии и Mузея на иконите.

6 ден 20.05.2020 Кижи
Днес ще пристигнете на остров Кижи на Онежкото езеро, където ви очаква пешеходна разходка. Кижни погост е музей на открито, включен в листата на ЮНЕСКО. Тук ще видите стара руска дървена архитектура. Ще посетите една от местните църкви и изба – традиционна дървена къща.

7 ден 21.05.2020 Мандроги
Мандроги е реконструирано старо селище, пресъздаващо традиционния начин на живот в миналото. Ще имате свободно време, за да разгледате типичните дървени къщи, различните занаятчийски изложби, магазинчетата за сувенири и музея на водката /плаща се вход/. А после сте поканени на барбекю на брега с типични руски шишове – шашлик.

8 ден 22.05.2020 Санкт Петербург
Последните дни от вашето пътешествие ще бъдат в един от най-красивите руски градове.
Ще започнете с панорамна обиколка, по време на която ще видите Смолни, Зимния дворец, Бронзовия конник, Сената, Исакиевски събор и известния булевард Невски проспект, където се намират Казанската катедрала, Гостини двор и монумента на Катерина II. Посещение на Петропавловската крепост. После обяд в местен ресторант и след него - посещение на Ермитажа - императорският Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти.

9 ден 23.05.2020 Санкт Петербург
Освобождаване на кораба. Днес ще разгледате града, разхождайки се с лодка из каналите, а после ще посетите Казанската катедрала. Настаняване в хотел.

10 ден 24.05.2020 Санкт Петербург
Днешният ден е свободен и може да се включите в екскурзията до Царско село – Пушкин, където се намират двореца на Катерина с прочутата кехлибарена или двореца Петерхоф – лятна резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив. Там ще можете да се разходите из градините, където се намира красивата водна естакада, малкия дворец Монплезир, римските фонтани. Вечерта ви предлагаме да посетите балетно представление.

11 ден 25.05.2020 Санкт Петербург
След закуска вашето пътешествие приключва.