Круиз по река Нева и река Волга

От Санкт Петербург до Москва
1990 лв.
на човек
Продължителност
11 дни / 10 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Програма
1 ден /22.05.2019/ Санкт Петербург
Настаняване на круизния кораб след 16.00 ч. Вечеря.2 ден /23.05.2019/ Санкт Петербург
Закуска. В 08.45 ч. панорамна обиколка на Санкт Петербург с обяд в ресторант. Ще видите Петропавловската крепост, известния булевард Невски проспект, Сената, Исакиевски събор, Казанската катедрала, Гостини двор, църквата Спас на крови. Посещение на Ермитажа – императорският Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти. Връщане на борда в 18.00 ч. Вечеря. По желание може да се включите в допълнителна екскурзия с лодка по каналите на река Нева или в нощна обиколка, за да видите вдигането на известните мостове над реката.3 ден /24.05.2019/ Санкт Петербург
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Петерхоф. Днес ще излезете от града, за да посетите лятната резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив. Ще се разходите из двореца, прочутата естакада с фонтаните и градините. Връщане на борда за обяд. В 17.00 ч. корабът отплава и вашето речно пътешествие ще започне. Поканени сте на коктейл с капитана за Добре дошли. А след вечеря на борда се организира концерт.4 ден /25.05.2019/ Мандроги
Закуска. Сутринта на борда са организирани различни забавления за гостите. Пристигане в Мандроги около 10.30 ч. Това е реконструирано селище, пресъздаващо традиционния начин на живот в миналото. Ще имате свободно време, за да разгледате типичните дървени къщи, различните занаятчийски изложби, музея на водката /плаща се вход/. А после сте поканени на барбекю на брега с типични руски шишове – шашлик. Отплаваме в 15.00 ч. Този следобед може да се включите в различни занимания на борда – уроци по руски език или танци. След вечеря в бара ще има жива музика.

5 ден /26.05.2019/ Кижи
Закуска. В 08.00 ч. пристигане на остров Кижи на Онежкото езеро, където ви очаква 90 минутна разходка. Кижни погост е музей на открито, включен в листата на ЮНЕСКО. Ще видите стара руска дървена архитектура. Ще посетите една от местните църкви и изба – традиционна дървена къща.

В 12.00 ч. отплаваме за Горици. Този следобед може да посетите капитанския мостик, да научите някоя руска песен или да присъствате на чайна церемония. След вечеря ще има концерт с класическа музика, а после дансингът е ваш.

6 ден /27.05.2019/ Горици
Тази сутрин се насладете на красивата панорама край вас по време на круиза.

На борда се организират различни дейности – историята на руските народни приказки, бинго, представяне на програмата в Москва. Обяд. Престой в Горици от 13.00 до 16.00 ч. По време на екскурзията ще посетите Манастира на Свети Кирил, един от най-големите и богати руски манастири от 15 – 17 век. Ще видите монашеските килии и музея на иконите. След разходката, на борда ви очаква дегустация на руска водка и блини. А после може да научите стъпките на популярни руски танци.
Вечерята ще бъде „пиратска“! След нея в салона ще има концерт и танцова музика.

7 ден /28.05.2019/ Ярослав
Закуска. Тази сутрин плавате към Ярослав. Може да се включите в различните дейности, организирани на борда или просто да се наслаждавате на круизното пътешествие. Престоят в града ще бъде от 15.00 до 20.00 ч.

Организирана е автобусна екскурзия с разглеждане на църквата Свети Николай, бившата губернаторска къща – днес арт галерия, свободно време на местния пазар. В този ден вечерята е посветена на руската национална кухня, а след нея ще има фолклорен концерт.

8 ден /29.05.2019/ Углич
Закуска. Престой в Углич между 09.00 и 12.00 ч. Това е стар руски град с хилядолетна история.

Очаква ви пешеходна екскурзия до местния Кремъл с църквата на Преображение и църквата на Свети Димитър построена на мястото, където е убит Димитри, синът на Иван Грозни. След обяда може да се включите в репетиция за шоу на талантите, което ще се проведе тази вечер на борда. Днес сте поканени на Капитанска вечеря, добър повод за дамите да покажат своите тоалети.

9 ден /30.05.2019/ Москва
Слез закуска ще видите филм за вашия круиз, а после местните екскурзоводи ще отговарят на вашите въпроси за живота в Русия днес. Обяд и вече сте в руската столица. Следва панорамна екскурзия – улица Ленинградския, улица Тверская, сградата на КГБ, свободно време на Червения площад, където се намират Кремъл, катедралата Василий Блажени и първият „мол“ в Москва – ГУМ. Може да се върнете на борда или да купите допълнителна екскурзия – посещение на Третяковската галерия, руски цирк или Нощна Москва и нейното метро. Вечеря на борда.

10 ден /31.05.2019/ Москва
След закуска посещение на Кремъл. Ще видите Двореца на конгресите, Сенатския площад с Арсенала и сградата на Сената, президентската резиденция, Цар Пушка, Цар Камбана и една от катедралите на катедралния площад. Срещу доплащане може да посетите и богатата сбирка на Оръжейната палата или катедралата Христос Спасителя, която се намира недалеч от Кремъл. Връщане на борда за обяд. След това може да се включите в допълнителна екскурзия до Новодевичия манастир или да ползвате платен трансфер до центъра между 14.00 и 18.00 ч. Вечеря и музика в бара.

11 ден /01.06.2019/ Москва
След закуска вашето речно приключение приключва.