Морски круизи

Старите цивилизации на Средиземно море – Круиз с Costa Fascinosa
3140 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Полезна информация
Средиземноморски круиз през юни с Costa Fascinosa до Кампания – Сицилия – Сардиния – Тунис – Малта!

Програма
1 ден 02.06.2024
Полет София – Франкфурт /12.05 – 13.35/ и Франкфурт – Неапол /16.05 – 18.05/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 03.06.2024 Неапол, Италия
След закуска може да останете в Неапол или да дойдете с нас, за да посетим римският град Помпей, погребан под лавата на вулкана Везувий, изригнал през 79 г. Трагедията се случила толкова бързо, че всичко замръзнало в момента на изригването. Огромните количества пепел, лава и отровни газове затрупали града и така той останал непокътнат почти 17 века. Ежедневието и жестовете на хората от Помпей, са се превърнали в моментна снимка на епохата. Днес разкопките дават много добра картина на живота в един римски град отпреди 2000 г. Ще видим Морската порта, която осигурява достъп до Форума, център на политическия и икономическия живот на града. Районът е доминиран от храма на Юпитер, построен около 250 г. пр.н.е., и базиликата, най-впечатляващата обществена сграда в Помпей, използвана по онова време както за съдилище, така и за място за търговски сделки. Ще минем по улицата на изобилието с най-красивите къщи в града, някои на два етажа с цветни декорации, принадлежали на богатата буржоазия. Ще видим Къщата на лова, с нейните изискани живописни декорации с фрески, и Къщата на фавъна, голяма благородническа частна резиденция, покриваща площ от 3000 квадратни метра.
След обяд ще се настаним на кораба. Отплаваме от Неапол в 20.00 ч.

3 ден 04.06.2024 Палермо, Сицилия – Италия
Престой в Палермо от 09.00 до 18.00 ч.
Столицата на Сицилия е изключително живописен град. Древната му история и различните завоеватели преминали през острова го превръщат в истинска културна смес. Гърци, римляни, византийци, араби, нормани и кралство Арагон – всеки е оставил своя отпечатък в историята и архитектурата на града. Ще се разходим по главната улица на Палермо, Корсо Виторио Емануеле, край която се намират красиви сгради от различни епохи, магазини и кафенета. Ще посетим Катедралата на Палермо, която комбинира различни стилове и е един от най-важните християнски храмове на острова. Ще видим сградата на Театро Масимо – един от най-големите оперни театри в Европа и Палацо Нормани, резиденция на много от местните владетели.

4 ден 05.06.2024 Каляри, Сардиния – Италия
Престой в Каляри от 09.00 до 18.00 ч.
Днес ще открием Каляри, регионална столица на Сардиния, град обитаван още от времето на неолита. Ще посетим светилището на Ностра Синьора Бонария, където ще разберем какво го свързва с раждането на Буенос Айрес. После ще се изкачим до най-високата част на стария град, където се намира Цитаделата, която включва Националната картинна галерия и Археологическия музей. От тук ще тръгнем из средновековния квартал, за да видим Палацо Регио, катедралата в генуезки бароков стил и бастионите. Екскурзията ни ще завърши на крайбрежната улица, заобиколена от магазини и ресторанти.

5 ден 06.06.2024 Ла Гулет, Тунис
Престой в Ла Гулет от 08.00 до 17.00 ч.
Най-интересното от Тунис в един ден – екскурзия до град Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид с обяд в местен ресторант. Ще разгледаме столицата Тунис, започвайки с медината, исторически център на града. Тук се намира сукът – арабския пазар с килими, подправки и парфюми, където ще имаме време да се спазарим за интересни находки. Втората ни спирка ще бъде Картаген, историческия финикийски град, участвал в пуническите воини. Ще видим римския театър и баните на Антоний. Днес обектът е включен в листата на ЮНЕСКО. Накрая ще оставим синьо-белите къщи на Сиди Бу Саид. Един от най-красивите старинни градове на Тунис със средиземноморски характер.

6 ден 07.06.2024 Валета, Малта
Престой във Валета от 10.00 до 18.00 ч.
Днес ще разгледаме столица Валета, която има многовековна история и е включена в листата на ЮНЕСКО. Ще спрем при градините Барака, за да видим величествения залив, откъдето някога са тръгвали корабите на малтийските рицари. На главния градски площад ще видим двореца на Великия Магистър, днес офис на президента. Ще видим най-старата църква в града и ще се разходим по старинните улици с 5-вековна история.

7 ден 08.06.2024 Катания, Сицилия – Италия
Пристигаме в Катания в 07.00 ч. След закуска напускаме кораба и ще се отправим към хотела, за да оставим багажа /настаняването става след 14.00 ч/. Ако решите може да останете в града и да се разходите из центъра или да дойдете с нас на екскурзия до Сиракуза. Градът на Архимед ще ви очарова. Ще тръгнем от старинния център, разположен на остров Ортиджа, където се намират площад Дуомо и Катедралата. Ще се разходим из старинните улички до извора на Аретуза и храма на Аполон. Ще имаме и свободно време, за да се насладим на атмосферата и да опитаме местните специалитети. Нощуване.

8 ден 09.06.2024 Катания, Сицилия
За последния ни ден в Сицилия сме предвидили екскурзия до вулкана Етна и Таормина. Етна е най-високия действащ вулкан в Европа. Ние ще стигнем до височина около 1900 м. с автобус, откъдето може да посетите кратерите Силвестри. Ако времето позволява може да се изкачите още 1000 м. нагоре с въжена линия и джипове /билетите се купуват на място/. Спускайки се от Етна ще се отправим към курортното градче Таормина, където ще видим Римския театър Театро Антико и централния площад с приятни кафенета и гледка към морето и Етна. Нощуване.

9 ден 10.06.2024 Катания
Трансфер до летището за полет Катания – Мюнхен /11.55 – 14.05/ и Мюнхен – София /20.20 – 23.10/.