Морски круизи

Средиземноморски круиз с MSC Seaview
3095 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Полезна информация
Пролетта е един от най-подходящите сезони за круизи из Средиземноморието!
В края на април един от луксозните кораби на MSC - MSC Seaview - ще ни отведе до френска, италианска и испанска земя.

Програма
1 ден 27.04.2024 Ница
Полет София – Франкфурт /11.55 – 13.20/ и Франкфурт – Ница /16.35 – 18.05/. Трансфер и настаняване в хотел в Ница. Нощуване.

2 ден 28.04.2024 Ница – Кан
След закуска ще разгледаме Ница, един от най-популярните курорти на Ривиерата. Ще видим прочутата английска променада – Променад дез Англе, ще се снимаме пред фасадата в стил рококо на знаковия хотел Негреско и ще се отправим към историческия квартал, където ще имаме свободно време за разходка из местния пазар. После отпътуваме за Кан, за да се настаним на нашия круизен кораб. Качването става с лодки. Отплаваме в 17.30 ч.

3 ден 29.04.2024 Генуа – Портофино
Престой в Генуа от 07.00 до 18.00 ч.
Сутринта ще посетим едно от най-романтичните места на Лигурско море – Портофино, селце красиво като картичка. Малкото рибарско селище с пъстри цветни къщи е разположено около яхтено пристанище. Превръща се в престижен курорт в средата на 20 век, а цените на имотите днес са едни от най-високите в света. Местните забележителности включват статуята на Исус – пазителя на рибарите, потопена на 17 метра под водата, двореца Браун, църквите Свети Георги от 12 век и Свети Мартин от 10 век. Но всички идват тук, за да видят къде почиват звездите и да вкусят „Ла Долче Вита“. Ние ще видим Портофино по най-привлекателния начин – от морето. Затова ще вземем корабче от красивия курорт Санта Маргарита Лигуре и с него ще изминем част от пътя.

4 ден 30.04.2024 Ла Специя – Пиза
Престой в Ла Специя от 07.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме да се разходим до Пиза, която се намира на 75 км от Ла Специя. Станала известна с Наклонената си кула, Пиза притежава и много други архитектурни забележителности, които впечатляват посетителите. След като си направим традиционната снимка пред Наклонената кула, ще посетим Катедралата и Баптистерията, намиращи се на Площада на чудесата. После ще се разходим край река Арно до Пиаца дей Кавалиери, където се намирал орденът на Рицарите на Свети Стефан. Площадът е обграден с красиви дворци – Палацо и е символ на мощта на Медичите в Пиза.

5 ден 01.05.2024 Чивитавекия – Рим
Престой в Чивитавекия от 07.00 до 19.00 ч.
Днес може да разгледате Чивитавекия, чийто стар град е добре запазен и много популярен сред туристите. Там са катедралата Свети Франциск, защитната крепост Форт Микеланджело от 16 век, фонтана Ванвители.
Или да изберете екскурзията до Рим. Колкото и пъти да сте били във Вечния град, винаги има какво още да ви очарова. Ще се разходим из най-известните римски площади и фонтани – площад Испания, фонтана ди Треви, Пантеона, площад Навона. Ще направим снимки пред Колизеума, Капитолийския хълм и стълбата на Микеланджело. Ще имаме и свободно време за обяд или джелато.

6 ден 02.05.2024 на вода
Ден на вода. Насладете се на слънцето на откритата палуба, поглезете се в СПА центъра или участвайте в различните игри, които се организират от анимационния тим на борда.

7 ден 03.05.2024 Палма де Майорка
Престой в Палма де Майорка от 09.00 до 23.00 ч.
Днес ви каним на разходка из столицата на Балеарските острови. Ще започнем с панорамна гледка от хълма със средновековния замък Белвер. След това ще се спуснем към града, за да посетим известната катедрала Ла Сеу от 13 век, чиято последна реставрация е правена от самия Гауди. От там ще тръгнем по тесните улици на стария град, които датират от арабското владение на острова, край църквата Света Еулалия, Кметството, Парламента на Балеарите до площад Хуан Карлос I, търговския център на града. Не пропускай да разгледате магазините, в които се продават прочутите изкуствени перли Майорика, които се правят на острова от 19 век и са толкова добри, че само специалист може да открие разликата с естествените.

8 ден 04.05.2024 Барселона
Престой в Барселона от 08.00 до 17.00 ч.
Днес ще се запознаем с един от най-великолепните испански градове, който ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона, и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла, простираща се от пристанището до площад Каталуня, и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

9 ден 05.05.2024 Кан
Пристигане в Кан в 08.30 ч. След закуска трансфер до летището в Ница за полет Ница – Франкфурт /14.25 – 16.00/ и Франкфурт – София /19.30 – 22.40/