Морски круизи

Круиз Източно Средиземноморие - Гърция, Турция, Израел, Кипър
1890 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Полезна информация
Наистина божествен круиз!
Или иначе казано, пътуване от Антична Гърция до Божи гроб. От Акропола в Атина и най-популярните гръцки острови Санторини и Миконос, през древния Ефес в Кушадасъ и Кипър – домът на Афродита, до Хайфа и Йерусалим.

Програма
1 ден 29.04.2023 Атина
Полет София – Атина /21.35 – 22.50/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден 30.04.2023 Атина / Гърция
След закуска ще разгледаме гръцката столица. Ще се отправим на обиколка, за да видим най-известните забележителности като Арката на Адриан, Храма на Зевс, красивата сграда на Парламента. После ще се качим на най-знаковото място в Гърция – Акропола, издигащ се над града, за да посетим Партенона. Екскурзията ни ще завърши на Плака, живописен квартал със сувенирни магазини и таверни. Ще имаме свободно време за обяд и после ще се отправим към круизния терминал в Пирея, за да се настаним на кораба. Отплаваме в 22.00 ч.

3 ден 01.05.2023 Санторини / Гърция
Престой от 08.00 до 18.00 ч.
Най-мечтаният гръцки остров е пред нас. Разполагаме с цял ден, за да направим най-красивите снимки в албума си. Ще се качим до Ия, за да видим прочутите бели църкви със сини куполи, превърнали се в най-разпознаваемата гледка от острова. После ще се разходим из красивата Фира, столицата на Санторини. Ще имаме и достатъчно свободно време, за да се потопим в атмосферата на острова или да прекараме време на някой от необикновените му плажове.

4 ден 02.05.2022 Кушадась / Турция
Престой от 08.00 до 18.00 ч.
Днес сме на Острова на птиците и можем да посетим един от най-добре запазените и важни антични градове. Ефес се намира само на няколко километра от курорта и посещението му е особено впечатляващо. По време на обиколката ще видим Библиотеката на Целзий от 2 век, Къщите с мозаечни подове, агората, мраморната улица, където са били магазините и театъра, побиращ 25000 зрители. Наблизо се намира и къщата, в която се смята, че Дева Мария е прекарала последните години от живота си. Посещението е наистина вълнуващо.
Ако искате може да останете и на плажа, да посетите аква парк или да се разходите из стария център на курорта, който е на метри от кораба.

5 ден 03.05.2023 на вода
Един спокоен ден на борда, за да се насладим на нашето плаване, красивите гледки и многото забавления на борда.

6 ден 04.05.2023 Хайфа / Израел
Престой от 08.00 до 20.00 ч.
В Израел има голям избор от екскурзии, с които да видите най-интересното от страната. Но ако не сте били преди, ви предлагаме да посетим Йерусалим. Ще се качим на Маслинения хълм, за да видим града, като на длан. После ще тръгнем по улиците на Стария град от Стената на плача, по Виа Долороса до църквата на Божи гроб. Може да се включите и в екскурзиите до Назарет и Галилейското езеро, да прекарате деня в Тел Авив или да посетите Мъртво море.

7 ден 05.05.2023 Лимасол / Кипър
Престой от 07.00 до 14.00 ч.
Островът на Афродита e известен с красивите си курорти и археологически останки. Предлагаме ви да посетим Пафос, където се намират най-добре запазената римска мозайка в красивата вила, посветена на бог Дионис или да останем в Лимасол и да се разходим из стария град и рибарското пристанище.

8 ден 06.05.2023 Миконос / Гърция
Престой от 16.00 до 02.00 ч.
Миконос е най-популярната ваканционна дестинация на Гърция сред елита, бохемата и любителите на нощния живот. Островът е известен и с белите си плажове, красиви заливи и разбира се – Мелниците. Може да се разходите из ветровитите улички на стария център и да посетите манастира Панагия в Ано Мера или да се включите в екскурзия с лодка до Делос, острова на който митологията оживява и където според легендата са родени Аполон и Артемида.

9 ден 07.05.2023 Пирея / Гърция
Днес е последният ден от нашето пътешествие. След закуска ще напуснем кораба и ще се отправим към центъра на Атина. Денят е на ваше разположение. Може да разгледате новия археологически музей, да направите последни покупки или късен обяд. Към четири часа ще се отправим към летището за полет Атина – София /19.50 – 21.05/.