Морски круизи

Круиз из Персийския залив с MSC Euribia 22.11.2024
3010 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 7 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Един от най-търсените ни круизи с нова дата!
Круиз до Дубай, Доха, Бахрейн, Абу Даби и о. Сир Бани Яс с модерния кораб MSC Euribia!

  • Жена за комбинация - каюта с балкон
  • Жена за комбинация - вътрешна или каюта с прозорец

Програма
1 ден 22.11.2024 / Дубай
Директен полет София – Истанбул /21.35 – 00.05/ и Истанбул – Дубай /01.35 – 06.55/.

2 ден 23.11.2024 / Дубай
След посрещането ще се отправим към града, където ще имаме закуска. След това ще продължим към най-новите атракции в Дубай: ще минем край Рамката и Музея на Бъдещето, ще пътуваме по известния булевард Шейх Зайед Роуд. После ще пътуваме по стъблото на Палмата Джумейра, за да стигнем при The Pointe, откъдето се разкрива гледка към хотел Атлантис. Ще се качим и на наблюдателната площадка The View, която се намира на 52 етаж на Palm Tower. Там ще бъдем на височина от 240 метра, която позволява панорамна гледка към Палмата и Арабския залив. Накрая ще се разходим из колоритния закрит пазар Мадинат Джумейра – често назоваван от туристите Арабската Венеция заради красивите канали, които се извиват около луксозните 5-звездни хотели в комплекса. Ще направим задължителната снимка към един от най-известните хотели в света – Бурж Ал Араб. След екскурзията се отправяме към нашия круизен кораб. Отплаваме в 19.00 ч.

3 ден 24.11.2024 / Доха
Престой в Доха от 08.00 до 18.00 ч.
Днес ще разгледаме бързо развиващата се столица на Катар. Ще изминем крайбрежната улица Корниша, край която се намират много от знаковите сгради на града: музеят на Ислямското изкуство, Уест Бей, Дипломатическият квартал, центърът за култура – Катара и Перлата – изкуствен остров с луксозни жилища, бутици и ресторанти. Ще имаме време за покупки в традиционния арабски пазар – сук Вакиф, където се предлагат сувенири, злато, подправки, арабски парфюми, сушени плодове и дори живи соколи.

4 ден 25.11.2024 / Бахрейн
Престой в Бахрейн от 08.00 до 19.00 ч.
Новата спирка на круизните кораби в Бахрейн е чудесна възможност да се запознаем със островното кралство, разположено в Персийския залив.
Нашата екскурзия ще ни срещне с най-интересните места на столицата Манама. Ще посетим една от най-големите джамии в света – Ал Фатех, която побира 7000 молещи се. Изградена е в архитектурен стил, характерен за Близкия изток, но с огромен купол от фибро стъкло. В нея се намира и Националната библиотека на Бахрейн. Пътят ни ще продължи край модерните сгради на Националния музей, Световния търговски център на Бахрейн, Файненшъл Харбър и лъскавите търговски Молове. Ще посетим ферма за камили в близкото селище Джанабия. Накрая ще се разходим из лабиринта на Манама сук, традиционен арабски пазар с подправки, антики, дрехи.

5 ден 26.11.2024 / на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда. Възползвайте се от многото предложения, които анимационният тим е подготвил за гостите на круиза или се отпуснете в СПА центъра. Днес работят всички магазини, както и казиното.

6 ден 27.11.2024 / Абу Даби
Престой в Абу Даби от 07.00 ч. до 21.00 ч.
Свободно време или панорамна екскурзия на столицата на Обединените арабски емирства. По време на разглеждането на града ще посетим Бялата Джамия, която е най-голямата в страната. Архитектурата на джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще запечатаме спомена от посещението си в Абу Даби. Ще пътуваме край красиви лагуни, плажове и голф игрища и ще усетим как Абу Даби се превръща в топ туристическа дестинация. Кулминацията на нашия тур ще бъде посещението на Президентския дворец Каср Ал Уатан, който приема посетители от 2019 г. Ще минем през залите, в които се провеждат срещите на световните лидери. Тонове злато, масивни кристални полилеи и запазени исторически реликви са само част от нещата, които ще видим в двореца. Пищността и изящната изработка на орнаментите, вдъхновени от източната естетика, ще ни оставят без дъх.
След обяд можем да посетим Observation deck at 300. Най-високата точка в града се намира на 74 етаж на кулата Етихад, разположен на 300 м. височина. В кафенето над облаците ще опитаме кейк с кафе и ще се насладим на 360-градусова панорама към целия град.

7 ден 28.11.2024 / о. Сир Бани Яс
Престой на остров Сир Бани Яс от 08.00 до 18.00 ч.
Днес ще си починем на Сир Бани Яс, остров-резерват, дом на много свободно движещи се животни като жирафи, орикс, антилопи. Може да се включите в сафари, което се предлага от кораба, или да прекарате eдин ден на плажа. От кораба често организират и барбекю на брега.

8 ден 29.11.2024 / Дубай
Пристигаме в Дубай в 09.00 ч. Свободно време или допълнителна екскурзия до Градините на чудесата – Miracle Garden. Изградени са на площ от 72.000 м2 върху пустинните пясъци, които са превърнали в оазис. Открити са през 2013 г. и всеки сезон радват посетителите с нови цветни картини, създадени от няколко милиона растения. Потопете се в цветове и аромати, донесени от всички краища на света. Връщане на борда за обяд.
Второто предложение за деня е Джип сафари и вечеря с барбекю. Едно незабравимо приключение, далеч от шумния Дубай, сред дюните на пустинята. Отпътуване с джипове 4х4 около 45 мин. до пустинята, където започва истинското забавление. Фотопауза за снимки на залеза над дюните. Пристигаме в бедуинско селище, където ни очаква вечеря под открито небе с арабско барбекю, кафе и фурми. Направете си временна татуировка, облечете местни дрехи, опитайте наргиле или просто потанцувайте ориенталски танци на фона на арабска музика под звездното небе на пустинята. Екскурзията е от 15.00 до около 21.00 ч.

9 ден 30.11.2024 / Дубай
След закуска трансфер от кораба до летището за полет Дубай – Истанбул /14.50 – 18.55/ и Истанбул – София /20.30 – 20.45/.