Морски круизи

Средиземноморски круиз с Costa Smeralda 25.09.2024
2490 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Кораб
Полезна информация
Септември е един от най-предпочитаните месеци за круизи из Средиземноморието! Затова ви предлагаме още едно пътешествие с Costa Smeralda до Италия и слънчева Сардиния, Франция, Испания!

  • Жена за комбинация - каюта с балкон

Програма
1 ден 25.09.2024 Рим, Италия
Полет София – Рим 18.00 – 18.55 ч. Трансфер от летище Фиумичино. Настаняване в хотел.

2 ден 26.09.2024 Рим, Италия
Слез закуска ще се отправим на обиколка из римските площади. Ще се запознаем с Бароковия Рим, като посетим Фонтана ди Треви, галерията Алберто Сорди, Колоната на Марк Аврелий, Пантеона, площад Навона, Кампо де Фиори. Трансфер до Чивитавекия и качване на круизния кораб. Отплаваме в 18.30 ч.

3 ден 27.09.2024 Генуа, Италия
Престой в Генуа от 08.30 до 17.00 ч.
Днес ще посетим едно от най-романтичните места на Лигурско море – Портофино, селце красиво като картичка. Малкото рибарско селище с пъстри цветни къщи е разположено около яхтено пристанище. Превръща се в престижен курорт в средата на 20 век, а цените на имотите днес са едни от най-високите в света. Местните забележителности включват статуята на Исус – пазителя на рибарите, потопена на 17 метра под водата, двореца Браун, църквите Свети Георги от 12 век и Свети Мартин от 10 век. Но всички идват тук, за да видят къде почиват звездите и да вкусят „Ла Долче Вита“. Ние ще видим Портофино по най-привлекателния начин – от морето. Затова ще вземем корабче от красивия курорт Санта Маргарита Лигуре и с него ще изминем част от пътя.

4 ден 28.09.2024 Марсилия, Франция
Престой в Марсилия от 09.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме да се включите в обиколка на центъра на Марсилия. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, от където се виждат островите при входа на пристанището, ще видим портата Сен Жан, построена през 1660 г. от Луис IX, катедралата, Катедралата Мажор, стария град. Накрая ще имаме свободно време при пристанището, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини.

5 ден 29.09.2024 Барселона, Испания
Престой в Барселона от 09.00 до 19.00 ч.
Днес ще се запознаем с един от най-великолепните испански градове, който ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона, и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла, простираща се от пристанището до площад Каталуня, и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

6 ден 30.09.2024 на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда. Възползвайте се от многото предложения, които анимационният тим е подготвил за гостите на круиза или се отпуснете в СПА центъра. Днес работят всички магазини, както и казиното.

7 ден 01.10.2024 Каляри, Сардиния
Престой в Каляри от 07.30 до 16.00 ч.
Днес ще открием Каляри, регионална столица на Сардиния, град обитаван още от времето на неолита. Ще посетим светилището на Ностра Синьора Бонария, където ще разберем какво го свързва с раждането на Буенос Айрес. После ще се изкачим до най-високата част на стария град, където се намира Цитаделата, която включва Националната картинна галерия и Археологическия музей. От тук ще тръгнем из средновековния квартал, за да видим Палацо Регио, катедралата в генуезки бароков стил и бастионите. Екскурзията ни ще завърши на крайбрежната улица, заобиколена от магазини и ресторанти.

8 ден 02.10.2024 Неапол, Италия
Престой в Неапол от 09.00 до 19.00 ч.
След закуска може да останете в Неапол или да дойдете с нас, за да посетим римският град Помпей, погребан под лавата на вулкана Везувий, изригнал през 79 г. Трагедията се случила толкова бързо, че всичко замръзнало в момента на изригването. Огромните количества пепел, лава и отровни газове затрупали града и така той останал непокътнат почти 17 века. Ежедневието и жестовете на хората от Помпей, са се превърнали в моментна снимка на епохата. Днес разкопките дават много добра картина на живота в един римски град отпреди 2000 г. Ще видим Морската порта, която осигурява достъп до Форума, център на политическия и икономическия живот на града. Районът е доминиран от храма на Юпитер, построен около 250 г. пр.н.е., и базиликата, най-впечатляващата обществена сграда в Помпей, използвана по онова време както за съдилище, така и за място за търговски сделки. Ще минем по улицата на изобилието с най-красивите къщи в града, някои на два етажа с цветни декорации, принадлежали на богатата буржоазия. Ще видим Къщата на лова, с нейните изискани живописни декорации с фрески, и Къщата на фавъна, голяма благородническа частна резиденция, покриваща площ от 3000 квадратни метра.

9 ден 03.10.2024
Пристигаме в Чивитавекия в 08.00 ч. Трансфер до летище Фиумичино за полет Рим – София 14.20 – 17.10 ч.