Морски круизи

Карибски круиз от Маями, Мексико и Бахами с MSC Seaside
4650 лв.
на човек
Продължителност
11 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
През февруари на топло! Екзотична почивка на карибски круиз с един от новите кораби на MSC - Seaside. Ще тръгнем от Маями и ще плаваме до Белиз, Козумел в Мексико, Насау на Бахамите и ексклузивния остров на MSC Оушън кей.

Програма
1 ден 28.02.2025 Истанбул
Полет София – Истанбул 21.35 – 00.05 ч.

2 ден 01.03.2025 Маями, САЩ
Полет Истанбул – Маями 01.50 – 06.35 ч. Първият ни ден в САЩ ще започне с разглеждане на символа на Флорида и един от знаковите градове на Америка. Между 5-та и 23-та улица край прочутия Оушън Драйв се намира Арт деко районът на Маями, изграден през 20-те и 30-те години на 20 век. В района има няколкостотин исторически сгради с впечатляващи фасади, включени в Националния исторически регистър. Следващата ни спирка ще бъде Малката Хавана – сърцето на кубинската диаспора в града. Кварталът е съсредоточен около Calle Ocho (Югозападна осма улица), оживена пътна артерия, изпълнена с латино ресторанти, магазини за пури, барове за ром, художествени галерии и места за музика. Околните стени са покрити с портрети на кубински легенди, включително на революционния поет Хосе Марти и любимата певица Селия Круз. Ще минем и край Даунтаун Маями и Брикел авеню, преди да се настаним в хотела. Свободно време. Нощуване.

3 ден 02.03.2025 Маями, САЩ
Тази сутрин сме свободни, за да се разходим из прочутия Оушън Драйв или да отидем на плаж. Около обяд ще имаме трансфер до круизния терминал, за да се настаним на кораба. Отплаваме в 17.00 ч.

4 ден 03.03.2025 на вода
Днес сме на вода и ще разполагаме с цял ден, за да разгледаме нашия плаващ хотел. Слънчевата палуба ни очаква, а забавленията на борда са многобройни.

5 ден 04.03.2025 Белиз сити, Белиз
Престой в Белиз от 09.00 до 18.00 ч.
Може да останете в Белиз сити и да се разходите из стария квартал с колониална архитектура, да отидете на плаж с гмуркане или да посетите Ламанай – един от градовете на маите.
С 90-минутно пътуване по Северната магистрала ще стигнем до Тауър Хил, където ще се качим на речен кораб, за да се отправим нагоре по река Ню Ривър. Докато прекосяваме многобройните поточета и лагуни, често се наблюдават ястреби и соколи. Дребни гущери се разхождат леко по лилиите, а крокодили се греят на сутрешната слънчева светлина. На входа на лагуната Нова река се издигат руините на Ламанай, на езика на маите "Потопен крокодил". По време на обиколката на този обект огромни маски, изобразяващи мъртви владетели и богове, сякаш се материализират от дъждовната гора, на фона на глъчката на птиците и натрапчивия зов на маймуните викачи. Местният екскурзовод ще ни посочи важни и интересни места, както и ще ни разкаже подробно за историята на Ламанай. Включен е обяд.

6 ден 05.03.2025 Козумел, Мексико
Престой в Козумел от 09.00 до 18.00 ч.
Остров Козумел е разположен в югоизточната част на Мексико. Тук ще намерите история, култура, прекрасни плажове и шопинг. Може да се включите в обиколка с посещение на парка „Открий Мексико“, представящ страната в миниатюри. Също ще научите историята на шоколада и ще опитате националната напитка – текилата. Или да прекарате уникален ден в Xcaret, най-големия еко парк в Латинска Америка, в който има аквариум, ботанически градини, реплика на руини на Маите, плавателна подземна река, плажове и още множество атракции. Може и да посетите Тулум, единствения останал град на маите, построен на брега на Карибско море.

7 ден 06.03.2025 на вода
Един от любимите ни дни във всяко плаване са тези на вода, когато всичко на кораба работи и за гостите има най-различни предложения – от СПА центъра до шопинг галерията, казиното, всички барове и ресторанти. Тогава се организират и различни партита и времето дори не стига, за да се включим във всичко.
8 ден 07.03.2025 Насау, Бахамски острови
Престой в Насау от 09.00 до 18.00 ч.
Насау е столицата на Бахамските острови. Започнал историята си като средище на пирати, днес островът е любима дестинация за почивка. Може да прекарате деня на плаж, да се гмуркате с делфини или да посетите комплекса Атлантис.
Предлагаме ви и опознавателна обиколка на острова. Тръгвайки от Насау, ще стигнем до най-високата точка на острова, откъдето ще се насладим на красива гледка към пристанището. Ще посетим крепостта и стълбището на кралица Виктория. Пътувайки из остров Ню Провидънс ще стигнем до дестилерията "Джон Уотлингс", където ще дегустираме ром. След това минаваме покрай Fish Fry, плажа Junkanoo и остров Атлантис Парадайс със спирка за снимки. Ще минем през колоритния жилищен район по път обратно към пристанището.

9 ден 08.03.2025 Оушън кей, Бахамски острови
Престой в Оушън кей от 08.00 до 20.00 ч.
„Природата го е направила красив, ние го направихме уникален“. Това казва круизната компания MSC за Ocean Cay, техния частен остров на Карибите, превърнат в морски резерват и достъпен ексклузивно за круизните гости. Прекрасно място за почивка на брега на морето, в хармония с природата.
Какво ще намерите тук? Бели карибски плажове, плитка лагуна за плуване, зона за водни спортове, където може да наемете каяк или оборудване за гмуркане, барове и магазини. Ако огладнеете, не е нужно да се връщате на борда, защото на брега има ресторант, който е включен в цената на круиза. А след това може да си изберете някой от баровете, които са пръснати из острова и да се насладите на леден коктейл. Прекрасен ден в рая!

10 ден 09.03.2025 Маями, САЩ
Пристигаме в Маями в 07.00 ч. След закуска ще напуснем нашия кораб и ще се отправим към един от големите молове в района, където ще имаме свободно време. Около 17.00 ч. трансфер до летището за полет Маями – Истанбул 21.55 – 17.15 ч.

11 ден 10.03.2025 Истанбул
Полет Истанбул – София 20.30 – 20.45 ч.