Морски круизи

Нова година на круиз из Персийския залив с Costa Smeralda
3860 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Кораб
Полезна информация
Най-търсеният ни круиз за Нова година!
С Costa Smeralda из Персийския залив до Дубай, Мускат, Доха и Абу Даби!

Програма
1 ден 28.12.2024 Дубай
Директен полет София – Дубай /18.40 – 01.40/. Трансфер и настаняване на круизния кораб.

2 ден 29.12.2024 Дубай
Днес може да се разходите сами из града или може да се включите в екскурзия до стария Дубай. Ще се разходим из квартала Ал Фахиди, за да разгледаме традиционните Бърджил къщи, построени към средата на 19 век. Ще видим и шатрите, в които номадските бедуини са живели в пустинята. Следвайки пътя на бедуина, ще прекосим канала на водно такси Абра, което ще ни отведе при пъстрите пазари за подправки, арабски благовонни масла и парфюми. Ще се разходим из златния сук, където ще зърнем и най-големия златен пръстен в света.
Връщане на борда за обяд.
За вечерта ви предлагаме джип сафари и вечеря с барбекю. Едно незабравимо приключение, далеч от шумния Дубай, сред дюните на пустинята. Отпътуване с джипове 4х4 около 45 мин. до пустинята, където започва истинското забавление. Фото пауза за снимки на залеза над дюните. Пристигаме в бедуинско селище, където ни очаква вечеря под открито небе с арабско барбекю, кафе и фурми. Направете си временна татуировка, облечете местни дрехи, опитайте наргиле или просто танцувайте ориенталски танци на фона на арабска музика под звездното небе на пустинята. Екскурзията е от 15.00 ч. до около 21.30 ч.

3 ден 30.12.2024 Дубай
По желание сутринта допълнителна екскурзия до Градините на чудесата – Miracle Garden. Изградени са на площ от 72.000 м2 върху пустинните пясъци, които са превърнали в оазис. Открити са през 2013 г. и всеки сезон радват посетителите с нови цветни картини, създадени от няколко милиона растения. Потопете се в цветове и аромати, донесени от всички краища на света.
Отплаваме в 13.00 ч.

4 ден 31.12.2024 Мускат, Оман
Престой в Мускат от 09.00 до 19.00 ч.
Днес ще разгледаме столицата на Оман. Ще посетим Голямата джамия, която побира 20 000 души. Ще спрем в традиционния арабски сук Мутрах, един от най-старите в арабския свят, където ще имаме възможност да се попазарим. Следващата спирка е музеят Баит ал Зубаир, построен като резиденция през 1914 г. и превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998 г. Накрая ще имаме фото пауза пред двореца Ал-Алам и форта Ал-Мирани от 1587 г.
Вечерта ще посрещнем нова година в празничната атмосфера на круизния кораб.

5 ден 01.01.2025 на вода
Очаква ни свободен ден за почивка и забавления на борда. Възползвайте се от многото предложения, които анимационният тим е подготвил за гостите на круиза или се отпуснете в СПА центъра. Днес работят всички магазини, както и казиното.

6 ден 02.01.2025 Доха
Престой в Доха от 07.00 до 16.00 ч.
Днес ще разгледаме бързо развиващата се столица на Катар. Ще изминем крайбрежната улица – Корниша, край която се намират много от знаковите сгради на града: музея на Ислямското изкуство, Уест Бей, Дипломатическия квартал, центъра за култура – Катара и Перлата – изкуствен остров с луксозни жилища, бутици и ресторанти. Ще имаме и време за покупки в традиционния арабски пазар – сук Вакиф, където се предлагат сувенири, злато, подправки, арабски парфюми, сушени плодове и дори живи соколи.

7 ден 03.01.2025 Абу Даби
Престой в Абу Даби от 08.00 до 23.00 ч.
Свободно време или панорамна екскурзия на столицата на Обединените арабски емирства. По време на разглеждането на града ще посетим Бялата Джамия, която е най-голямата в страната. Архитектурата на джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще запечатаме спомена от посещението си в Абу Даби. Ще пътуваме край красиви лагуни, плажове и голф игрища и ще усетим как Абу Даби се превръща в топ туристическа дестинация. Кулминацията на нашия тур ще бъде посещението на Президентския дворец Каср Ал Уатан, който приема посетители от 2019 г. Ще минем през залите, в които се провеждат срещите на световните лидери. Тонове злато, масивни кристални полилеи и запазени исторически реликви са само част от нещата, които ще видим в двореца. Пищността и изящната изработка на орнаментите, вдъхновени от източната естетика, ще ни оставят без дъх.
По залез слънце можем да посетим Observation deck at 300. Най-високата точка в града се намира на 74 етаж на кулата Етихад, разположен на 300 м. височина. В кафенето над облаците ще опитаме кейк с кафе и ще се насладим на 360 градусова панорама към целия град.

8 ден 04.01.2025 Дубай
Пристигаме в Дубай в 08.00 ч.
След закуска ще напуснем кораба и ще се отправим към най-новите атракции в Дубай: ще минем край Рамката и Музея на Бъдещето, ще пътуваме по известния булевард Шейх Зайед Роуд, ще пътуваме по стъблото на Палмата Джумейра, за да стигнем при The Pointe, откъдето се разкрива гледка към хотел Атлантис. Ще се качим и на наблюдателната площадка The View, която се намира на 52 етаж на Palm Tower. Там ще бъдем на височина от 240 метра, която позволява панорамна гледка към Палмата и Арабския залив. Накрая ще се разходим из колоритния закрит пазар Мадинат Джумейра – често назоваван от туристите Арабската Венеция заради красивите канали, които се извиват около луксозните 5-звездни хотели в комплекса и ще си направим задължителната снимка пред най-известния хотел в света – Бурж Ал Араб.
След екскурзията ще се настаним в хотела.
В 16.00 ч. ви предлагаме да се отправим към Дубай Мол, до който се намират известните танцуващи фонтани. Ще имаме достатъчно свободно време, за да видим няколко спектакъла от вода, музика и светлини, да пазаруваме в един от най-големите молове или да посетим някой от многобройните ресторанти в комплекса. В 20.00 ч. връщане в хотела или директен трансфер до шоуто La Perle. La Perle е най-новото сюрреалистично шоу, комбиниращо театър и цирк, създадено от Франко Драгоне, автор на спектакли за цирк Дьо Солей, шоуто на Селин Дион, Le Reve във Вегас и The House of Dancing Water в Макао. Това е първият аква театър в Дубай, създаден специално за уникалното шоу. 65 артисти и акробати от световна класа извършват невероятни каскади, гмуркащи се от 25 метра височина във воден басейн. Водопади, музика, светлинни и визуални ефекти допълват преживяването.

9 ден 05.01.2025
След закуска трансфер до летището за полет Дубай – София /13.55 – 17.40/.