Морски круизи

Круиз Доминикана, Аруба, Маями и Панама с плаване през канала
5870 лв.
на човек
Продължителност
13 дни / 10 нощувки


Описание
Цени
Полезна информация
Един от най-интересните карибски круизи!
Изживейте изключителното усещане да преминете през Панамския канал с кораб Norwegian Gem!
С екскурзии в Маями и Панама сити, и прекрасни карибски спирки в Доминикана, Аруба, Кюрасао!

  • Мъж за комбинация - вътрешна каюта

Програма
1 ден 30.11.2024 Истанбул
Полет София – Истанбул 21.35 – 00.05 ч.

2 ден 01.12.2024 Маями
Полет Истанбул – Маями 01.50 – 06.35 ч. Първият ни ден в САЩ ще започне с разглеждане на символа на Флорида и един от знаковите градове на Америка. Между 5-та и 23-та улица край прочутия Оушън Драйв се намира Арт деко районът на Маями, изграден през 20-те и 30-те години на 20 век. В района има няколкостотин исторически сгради с впечатляващи фасади, включени в Националния исторически регистър. Следващата ни спирка ще бъде Малката Хавана – сърцето на кубинската диаспора в града. Кварталът е съсредоточен около Calle Ocho (Югозападна осма улица), оживена пътна артерия, изпълнена с латино ресторанти, магазини за пури, барове за ром, художествени галерии и места за музика. Околните стени са покрити с портрети на кубински легенди, включително на революционния поет Хосе Марти и любимата певица Селия Круз. Ще минем и край Даунтаун Маями и Брикел авеню, преди да се настаним в хотела ни. Свободно време. Нощуване.

3 ден 02.12.2024 Маями
Тази сутрин сме свободни, за да се разходим из прочутия Оушън Драйв или да отидем на плаж. Около обяд ще имаме трансфер до круизния терминал, за да се настаним на кораба. Отплаваме в 17.30 ч.

4 ден 03.12.2024 на вода
Днес сме на вода и ще разполагаме с цял ден, за да разгледаме нашия плаващ хотел.

5 ден 04.12.2024 Пуерто Плата, Доминиканска република
Престой в Пуерто Плата от 07.00 до 17.00 ч.
Пуерто Плата е тропически курорт, люлка на организирания туризъм в Доминикана.
Днес може да поплувате с делфини, да изберете някой от прекрасните плажове на курорта, да се разходите с катамаран или да разгледате историческия център на града.

6 ден 05.12.2024 остров Каталина, Доминиканска република
Престой на Каталина от 07.30 до 15.00 ч.
Порадвайте се на белите плажове на острова, посетете фабрика за пури, включете се в обиколка с катамаран и гмуркане или посетете Пещерата на чудесата, в която има запазени скални рисунки от предколумбовата епоха от индианците тайно.

7 ден 06.12.2024 Вилемстад, Кюрасао
Престой на Кюрасао от 12.00 до 21.00 ч.
Градът ще ви изненада с историческия си център с къщи в холандски стил, построени през 18 век. Районът е включен в листата на ЮНЕСКО, а усещането ни, когато се разхождаме из неговите улици е като в Нидерландия. Може да изберете също плаж, разходка с лодка или плуване с делфини. Няма да пропуснем да опитаме и най-прочутата напитка на острова – ликьора Синьо Кюрасао. На Карибите винаги е весело.

8 ден 07.12.2024 Ораниестад, Аруба
Престой в Ораниестад от 07.00 до 21.00 ч.
Ораниестад е административният център на Аруба, остров от групата на Холандските Антили с автономен статут. Днес може да изберете между екскурзия с катамаран, гмуркане, разглеждане на екзотичния морски свят, тропически риби и корали с подводница, посещение на резерват за пеперуди или един чудесен ден на плажа.

9 ден 08.12.2024 на вода
Един от любимите ни дни във всяко плаване са тези на вода, когато всичко на кораба работи и за гостите има най-различни предложения – от СПА центъра до шопинг галерията, казиното, всички барове и ресторанти. Тогава се организират и различни партита и времето дори не стига, за да се включим във всичко.
10 ден 09.12.2024 Преминаване на Панамския канал
Днес ще видим едно от инженерните достижения на човечеството. Каналът който свързва Тихия и Атлантическия океан. Дължината му е 82 км, дълбочината около 12 м. в най-плитката си част, а ширината от 150 до 300 м. Има три шлюза, които издигат корабите на 26 метра над морското равнище по време на преминаването. Построен е преди повече от 100 г., финансиран от САЩ, които получават права за ползването му до 1999 г., когато е предаден на панамската държавна агенция. През 2007 започва проект за разширяването на канала и сега през него могат да плават и големи супертанкери. Преминаването на канала отнема около 10 часа.

11 ден 10.12.2024 Панама сити
Пристигане в Панама сити в 06.00 ч.
Панама сити е столица и най-голям град в страната, красиво разположена между Тихия океан и дъждовните гори на Северна Панама. Основана през 1519 г. от испанския конкистадор Педро Давила, тя бързо се превръща във важна спирка на търговските пътища, през които потича златото и среброто, придобито от Американския континент към Кралска Испания. Днес това е един модерен град с небостъргачи и луксозни сгради, които съжителстват в приятен контраст със старата колониална част на града, с обекти, включена в листата на ЮНЕСКО.
Днес може да останете в Панама сити или да се пренесете в миналото на американския континент, много преди идването на испанците и цивилизацията. Предлагаме ви посещение на индианското племе Ембера – шокиращ контраст с ултрамодерния Панама сити, който е само на час и половина път. Тук животът сякаш е спрял преди векове. Индианците живеят вътре в джунглата без ток и телефон, както прадедите си, и са щастливи с това. До селото им се достига с ръчно дълбано кану, което те умело управляват. Ще се запознаем с техния живот, танци, обичаи, а местният шаман ще предаде част от тайната на билките, с които племето се лекува. След това ще отпътуваме обратно към цивилизацията.

12 ден 11.12.2024 Панама сити
След закуска напускаме кораба и се отправяме на обиколка на Панама сити. Ще се запознаем с колониалната част на града – Каско Виехо, запазен исторически район от 1673 г., включен в листата на ЮНЕСКО. Ще видим Плаза де Франция, посветен на Фердинанд дьо Лесепс – човекът зад първия проект на Панамския канал, Катедралата на Панама сити, разположена на Плаза Майор, църквата Сан Хосе, националния театър. Ще имаме обяд в местен ресторант и време за последни покупки. След екскурзията трансфер до летището за полет Панама сити – Истанбул 22.00 – 18.40 ч.

13 ден 12.12.2024
Полет Истанбул – София 20.30 – 20.45 ч.