Морски круизи

Круиз из Персийския залив на MSC Euribia 29.11.2024
2995 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Един от най-успешните ни круизи - из Персийския залив - и през ноември 2024 г.
Дубай, Доха, Бахрейн и Абу Даби с най-новия кораб на MSC - MSC Virtuosa!

Програма
1 ден 29.11.2024 / Дубай
Директен полет София – Дубай с Флай Дубай /14.25 – 21.25/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден 30.11.2024 / Дубай
След закуска ще се отправим към най-новите атракции в Дубай: ще минем край Рамката и Музея на Бъдещето, ще пътуваме по известния булевард Шейх Зайед Роуд. После ще минем по стъблото на Палмата Джумейра, за да стигнем при The Pointe, откъдето се разкрива гледка към хотел Атлантис. Ще се качим и на наблюдателната площадка The View, която се намира на 52 етаж на Palm Tower. Там ще бъдем на височина от 240 метра, която позволява панорамна гледка към Палмата и Арабския залив. Накрая ще се разходим из колоритния закрит пазар Мадинат Джумейра – често назоваван от туристите Арабската Венеция заради красивите канали, които се извиват около луксозните 5-звездни хотели в комплекса. Ще направим задължителната снимка към един от най-известните хотели в света – Бурж Ал Араб. След екскурзията се отправяме към нашия круизен кораб. Отплаваме в 19.00 ч.

3 ден 01.12.2024 / Доха
Престой в Доха от 08.00 до 18.00 ч.
Днес ще разгледаме бързо развиващата се столица на Катар. Ще изминем крайбрежната улица Корниша, край която се намират много от знаковите сгради на града: музеят на Ислямското изкуство, Уест Бей, Дипломатическият квартал, центърът за култура – Катара и Перлата – изкуствен остров с луксозни жилища, бутици и ресторанти. Ще имаме време за покупки в традиционния арабски пазар – сук Вакиф, където се предлагат сувенири, злато, подправки, арабски парфюми, сушени плодове и дори живи соколи.

4 ден 02.12.2024 / Бахрейн
Престой в Бахрейн от 08.00 до 19.00 ч.
Новата спирка на круизните кораби в Бахрейн е чудесна възможност да се запознаем със островното кралство, разположено в Персийския залив.
Нашата екскурзия ще ни срещне с най-интересните места на столицата Манама. Ще посетим една от най-големите джамии в света – Ал Фатех, която побира 7000 молещи се. Изградена е в архитектурен стил, характерен за Близкия изток, но с огромен купол от фибро стъкло. В нея се намира и Националната библиотека на Бахрейн. Пътят ни ще продължи край модерните сгради на Националния музей, Световния търговски център на Бахрейн, Файненшъл Харбър и лъскавите търговски Молове. Ще посетим ферма за камили в близкото селище Джанабия. Накрая ще се разходим из лабиринта на Манама сук, традиционен арабски пазар с подправки, антики, дрехи.

5 ден 03.12.2024 / на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда. Възползвайте се от многото предложения, които анимационният тим е подготвил за гостите на круиза или се отпуснете в СПА центъра. Днес работят всички магазини, както и казиното.

6 ден 04.12.2024 / Абу Даби
Пристигане в Абу Даби в 07.00 ч.
Свободно време или панорамна екскурзия на столицата на Обединените арабски емирства. По време на разглеждането на града ще посетим Бялата Джамия, която е най-голямата в страната. Архитектурата на джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще запечатаме спомена от посещението си в Абу Даби. Ще пътуваме край красиви лагуни, плажове и голф игрища и ще усетим как Абу Даби се превръща в топ туристическа дестинация. Кулминацията на нашия тур ще бъде посещението на Президентския дворец Каср Ал Уатан, който приема посетители от 2019 г. Ще минем през залите, в които се провеждат срещите на световните лидери. Тонове злато, масивни кристални полилеи и запазени исторически реликви са само част от нещата, които ще видим в двореца. Пищността и изящната изработка на орнаментите, вдъхновени от източната естетика, ще ни оставят без дъх.
По залез слънце можем да посетим Observation deck at 300. Най-високата точка в града се намира на 74 етаж на кулата Етихад, разположен на 300 м. височина. В кафенето над облаците ще опитаме кейк с кафе и ще се насладим на 360-градусова панорама към целия град.

7 ден 05.12.2024 / Абу Даби
Отворил врати на 11.11.2017г., Арабският Лувър, както го наричат, разполага с експонати, заети от големия музей в Париж. Известно е, че Абу Даби е платил на Франция 436 милиона евро, за да ползва името Лувър и още 532 милиона, за да наеме френски специалисти, които да се грижат за произведенията на изкуството. Самата сграда на новия музей, на стойност 83 милиона евро, е истинска атракция. Състои се от купол, геометрична структура от 7850 звезди, дело на архитекта Жан Нувел, за чиито произведения критиците смятат, че притежават известна театралност. Куполът има десетки отвори, които позволяват на слънчевите лъчи да проникват в музея и да създадат ефекта „дъжд от светлина“. Експозицията напълно разчупва представите за традиционен музей. Човешката история е представена от III пр.Хр., през Средновековието, Ренесанса и Неокласицизма до нашето съвремие, като основната тема е нишката, която изкуството създава между изтока и запада. Къщата на Авраамовото семейство е междурелигиозен комплекс, завършен през 2023 г. включващ католическа църква, джамия и синагога. Създаден е да служи на общността, като запазва уникалния характер на отделните религии и изгражда мостове между тях.
След обяд ви очаква още една от новите атракции на града – Аквариума SeaWorld. Това е тематичен парк, както и център за изследвания и рехабилитация на животни. Аквариумът отвори врати през 2023 г. и работи под лиценза на американската SeaWorld.
Отплаваме от Абу Даби до 21.00 ч.

8 ден 06.12.2024 / Дубай
Пристигаме в Дубай в 09.00 ч. Свободно време или допълнителна екскурзия до Градините на чудесата – Miracle Garden. Изградени са на площ от 72.000 м2 върху пустинните пясъци, които са превърнали в оазис. Открити са през 2013 г. и всеки сезон радват посетителите с нови цветни картини, създадени от няколко милиона растения. Потопете се в цветове и аромати, донесени от всички краища на света. Връщане на борда за обяд.
Второто предложение за деня е Джип сафари и вечеря с барбекю. Едно незабравимо приключение, далеч от шумния Дубай, сред дюните на пустинята. Отпътуване с джипове 4х4 около 45 мин. до пустинята, където започва истинското забавление. Фотопауза за снимки на залеза над дюните. Пристигаме в бедуинско селище, където ни очаква вечеря под открито небе с арабско барбекю, кафе и фурми. Направете си временна татуировка, облечете местни дрехи, опитайте наргиле или просто потанцувайте ориенталски танци на фона на арабска музика под звездното небе на пустинята. Екскурзията е от 15.00 до около 21.00 ч.

9 ден 07.12.2024 / Дубай
Ранен трансфер от кораба до летището за полет Дубай – София /09.40 – 13.25/.