Морски круизи

Средиземноморски круиз с MSC World Europa
3095 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Един от най-култовите кораби на MSC - World Europa - ще ни отведе на круиз из Средиземно море! Чудесен маршрут този май с включени Малта и Сицилия!

Програма
1 ден 11.05.2024 Генуа, Италия
Полет София – Рим /19.40 – 20.35/ и Рим – Генуа /21.40 – 22.45/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 12.05.2024 Генуа, Италия
След закуска ще разгледаме града на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди, ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферари и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот. След екскурзията трансфер и настаняване на кораба. Отплаваме в 16.00 ч.

3 ден 13.05.2024 Неапол, Италия
Престой в Неапол от 13.00 до 20.00 ч.
Може да останете в Неапол или да дойдете с нас, за да посетим римския град Помпей, погребан под лавата на вулкана Везувий, изригнал през 79 г. Трагедията се случила толкова бързо, че всичко замръзнало в момента на изригването. Огромните количества пепел, лава и отровни газове затрупали града и така той останал непокътнат почти 17 века. Ежедневието и жестовете на хората от Помпей са се превърнали в моментна снимка на епохата. Днес разкопките дават много добра картина на живота в един римски град отпреди 2000 г. Ще видим Морската порта, която осигурява достъп до Форума, център на политическия и икономическия живот на града. Районът е доминиран от храма на Юпитер, построен около 250 г. пр.н.е., и базиликата, най-впечатляващата обществена сграда в Помпей, използвана както за съдилище, така и за място за търговски сделки. Ще минем по улицата на изобилието с най-красивите къщи в града, някои на два етажа с цветни декорации, принадлежали на богатата буржоазия. Ще видим Къщата на лова, с нейните изискани живописни декорации с фрески, и Къщата на Фавъна, голяма благородническа частна резиденция, покриваща площ от 3000 квадратни метра

4 ден 14.05.2024 Месина, Сицилия
Престой в Месина от 09.00 до 19.00 ч.
Днес ще разгледаме два от градовете на Сицилия – Таормина и Месина. Тръгвайки от пристанището ще минем през Месина, виждайки основните й забележителности – фонтана на Нептун, Съдебната палата и Университета. Ще спрем на Пиаца Дуомо, за да видим отвън Катедралата с камбанарията. Накрая ще стигнем до църквата Кристо Ре, която доминира залива на Месина. Отправяме се към Таормина, наричана Бижуто на Сицилия. Ще се разходим край древния гръко-римски театър, Палацо Корвая – историческа сграда от 15 век, някога седалище на сицилианския парламент, римския театър Одеон и катедралата Свети Николай.

5 ден 15.05.2024 Валета, Малта
Престой във Валета от 08.00 до 17.00 ч.
Днес ще разгледаме столица Валета, която има многовековна история и е включена в листата на ЮНЕСКО. Ще спрем при градините Барака, за да видим величествения залив, откъдето някога са тръгвали корабите на малтийските рицари. На главния градски площад ще видим двореца на Великия Магистър, днес офис на президента и ще се разходим по старинните улици с 5-вековна история.

6 ден 16.05.2024 на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда. Възползвайте се от многото възможности, които предлага този изключителен кораб. Днес работят всички магазини и заведения, както и казиното.

7 ден 17.05.2024 Барселона, Испания
Престой в Барселона от 09.00 до 18.00 ч.
Днес ще се запознаем с един от най-великолепните испански градове, който ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона, и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла, простираща се от пристанището до площад Каталуня, и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

8 ден 18.05.2024 Марсилия, Франция
Престой в Марсилия от 07.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме да се включите в обиколка на града. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, откъдето се виждат островите при входа на пристанището, ще видим портата Сен Жан, построена през 1660 г. от Луис IX, катедралата, двореца Лонгшам. Накрая ще минем край булевард Канабиер и ще имаме свободно време при старото пристанище, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини.

9 ден 19.05.2024 Генуа
След закуска напускаме кораба и се отправяме към хотела. /Настаняването става след 14.00 ч., може да оставите багажа на рецепцията/. После може да останете в Генуа или да дойдете с нас до едно от най-романтичните места на Лигурско море – Портофино, селце красиво като картичка. Малкото рибарско селище с пъстри цветни къщи е разположено около яхтено пристанище. Превръща се в престижен курорт в средата на 20 век, а цените на имотите днес са едни от най-високите в света. Местните забележителности включват статуята на Исус – пазителя на рибарите, потопена на 17 метра под водата, двореца Браун, църквите Свети Георги от 12 век и Свети Мартин от 10 век. Но всички идват тук, за да видят къде почиват звездите и да вкусят „Ла Долче Вита“. Ние ще видим Портофино по най-привлекателния начин – от морето. Затова ще вземем корабче от красивия курорт Санта Маргарита Лигуре и с него ще изминем част от пътя. Нощуване в Генуа.

10 ден 20.05.2024 Генуа
Полет Генуа – Рим /06.40 – 07.45/ и Рим – София /09.15 – 12.05/.