Морски круизи

Круиз Норвежки фиорди с MSC Euribia
3895 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Един от най-живописните маршрути на борда на MSC Euribia и това лято!
Няма свободни вътрешни каюти

Програма
1 ден 20.07.2024
Полет София – Варшава /14.40 – 15.35/ и Варшава – Копенхаген /17.15 – 18.50/
Трансфер и настаняване в хотел. Първата ни вечер в Копенхаген е свободна и можем да се разходим по известната пешеходна улица Строгет, най-дългата търговска улица в града, край която има много заведения и ресторанти. Нощуване.

2 ден 21.07.2024 Копенхаген, Дания
След закуска ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент. След края на обиколката ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия необикновен кораб. Отплаваме в 18.00 ч.

3 ден 22.07.2024 на море
Прекрасно е, че ще имаме цял свободен ден на борда, за да се запознаем със скритите съкровища на нашия кораб. Тук се предлагат толкова много развлечения, че изборът ни ще бъде наистина труден.

4 ден 23.07.2024 Хелесилт, Норвегия
Престой в Хелесилт от 09.00 до 20.00 ч.
Норвегия е популярна с фиордите си. Това са тесни заливи между скални хълмове, образувани от движението на ледници. Хелесилт е малко селище, известно най-вече с това, че се намира в началото на едни от големите норвежки фиорди. Лятно време селцето се издържа основно от туризъм, когато хиляди туристи идват тук, за да се отправят на екскурзия с корабче до близкия фиорд Гейранген. От тук се организира и изкачване по глетчера Бриксдал.

5 ден 24.07.2024 Молде фиорд, Норвегия
Престой в Молде Фиорд от 07.00 до 16.00 ч.
Въпреки северното си местоположение морското пристанище Молде се радва на сравнително мек климат, дължащ се на топлото течение на Атлантическия залив и на защитеното планинско разположение на града. Молде е възстановявано два пъти – веднъж след пожар през 1916 г. и втори път след тежки бомбардировки по време на Втората световна война. По време на обиколката ще посетим музея Ромсдал, създаден през 1912 г. и представящ сгради от целия регион. На главната му улица са показани типичните градски къщи на Молде от предвоенната епоха. Музеят е разположен в приятна паркова зона с пейки, езерце с патици и тучни цветни лехи. После ще продължим покрай кметството и накрая ще се насладим на прекрасна гледка към града от наблюдателната точка Варден.

6 ден 25.07.2024 Флам, Норвегия
Престой във Флам от 08.00 до 17.00 ч.
Направете пътуване с една от най-интересните железници в света и бъдете възнаградени с някои от най-зашеметяващите пейзажи в Норвегия. Железопътната линия е забележително инженерно произведение, което предоставя прекрасни гледки към планините и водопадите, които характеризират тази красива част на Норвегия. Качвайки се на влака на гара Флам, ще пътуваме край река Флам – една от най-богатите на сьомга в света, до гара Мирдал. Ще се възхитим на невероятната природа по протежение на трасето от 21 км, включително водопада Рьоанде. За да се изкачи до височина от 300 м., железопътната линия е изградена на 4 нива. Тъй като влакът стои на 4-то ниво, можете да видите всички останали 3 нива. За да осигурят възможно най-добрите гледки, влакът забавя движението си в най-интересните участъци, така че да имате време да заснемете драматичния пейзаж. Ще има кратка спирка при водопада Кьосфосен, за да снимате грандиозния каскаден водопад с височина 93 м. В Мирдал влакът се обръща и се връща във Флам.

7 ден 26.07.2024 на вода
Уморени от пътешествията ни през последните дни, днес може да се отпуснем в СПА центъра на борда, да си опитаме късмета в казиното или да посетим някои от многобройните ресторанти и барове на борда.

8 ден 27.07.2024 Кил, Германия
Престой в Кил от 09.00 до 19.00 ч.
Днес ви предлагаме екскурзия до Любек. Един от най-красивите средновековни немски градове, вписан в листата на ЮНЕСКО. Ще се разходим из уличките на стария град, ще видим красиви романски и готически сгради, свидетелство от времето, когато Любек е бил център на Ханзейския съюз, най-мощната търговска лига в Северна Средновековна Европа. Ще си направим снимки пред портата Холстен, църквата Света Мария с най-големия механичен орган в света, кметството и пазарния площад. Ще имаме и свободно време, преди да се върнем в Кил.

9 ден 28.07.2024
Пристигане в Копенхаген в 08.00 ч. След закуска трансфер от кораба и настаняване в хотел / стаите се дават след 14.00 ч. / Може да останете в града или да дойдете с нас на полудневна екскурзия до Фредериксборг – прекрасен ренесансов замък от 17 век, издигнат на три острова в езеро, върху основите на по-стар дворец. В параклиса на двореца са короновани повечето от датските владетели от 17 до 19 век. В момента комплексът е със статут на национален исторически музей с богата колекция от картини и мебели. Фредериксборг има и красиви барокови градини. Свободно време в Копенхаген.

10 ден 29.07.2024
След закуска трансфер до летището за полет Копенхаген – Варшава /10.25 – 11.50/ и Варшава – София /14.45 – 17.45/.