Морски круизи

Круиз Скандинавия и Прибалтика
3545 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Прекрасно време за круиз из Балтийско море!
С MSC Poesia ще разгледаме 3 столици - Копенхаген, Рига и Стокхолм + интересни спирки, извън обичайните маршрути в Прибалтика и Скандинавия!

Програма
1 ден 26.07.2024
Полет София – Варшава /18.30 – 19.25/ и Варшава – Копенхаген /20.40 – 22.10/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 27.07.2024 Копенхаген
След закуска ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент. След края на обиколката ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия кораб.
Отплаваме в 18.00 ч.

3 ден 28.07.2024 Варнемюнде – Рощок, Германия
Престой във Варнемюнде от 07.00 до 17.00 ч.
Варнемюнде е морски курорт на Балтийско море и голямо круизно пристанище. Може да останете и да се разходите край рибарските къщи на Стария град или да се отправите на полудневна екскурзия до Рощок, който се намира само на 10 км. от тук. Предлагаме ви това да стане с корабче и по време на този едночасов круиз да се насладим на красивите гледки наоколо. Рощок се простира почти 16 км край бреговете на река Варнов и залива на Макленбург. Той става част от лигата на Ханзата през 1251 г. и придобива важно икономическо значение в региона. По време на пешеходната ни обиколка ще видим кметството, манастира на Светия кръст и лутеранската църква на Св. Мария, всички строени през 13-ти век, университета на Рощок, основан през 1419 г., портата Крьпелинер от 1900 г., средновековните къщи с фронтони и тухлени фасади.

4 ден 29.07.2024 Карлскруна, Швеция
Престой в Карлскруна от 07.00 до 17.00 ч.
Карлскруна е град в Южна Швеция, разположен на брега на Балтийско море. Пуснете котва в града, основан през 1680 г., когато Карл XI решава да построи нова военноморска база на Швеция. Повече от 340 години по-късно военноморската база остава, а добре запазената архитектура и план на града впечатляват ЮНЕСКО, който през 1998 г. дава на града статут на световно културно наследство. Където и да отидете, можете да видите доказателства за това: великолепни църкви, големи площади, парадни улици и укрепления, които привличат посетители от цял свят. И всичко това на няколко острова, в средата на архипелага. Архипелаг, който ЮНЕСКО определя като един от седемте биосферни резервата в Швеция. Тук дори можете да гребете с каяк из резервата. Друга атракция на града е Цитаделата Дротнингскар, до която може да се стигне с ферибот през свободното време. Завършена през последните десетилетия на XVII в., това добре запазено укрепление е едно от най-значимите исторически военни съоръжения в Швеция.

5 ден 30.07.2024 Клайпеда, Литва
Престой в Клайпеда от 07.00 до 14.00 ч.
Кехлибарът е вид вкаменена дървесна смола с мек златист блясък и тъй като Балтийско море е известно със своята добивна индустрия, тази обиколка обединява поглед към стария град на Клайпеда с посещение на Музея на кехлибара в Паланга. Нашата разходка из стария град започва от театралния площад, за да видим Ännchen von Tharau, статуя в памет на народна балада, написана от родения в Клайпеда поет Симон Дах. Докато минаваме покрай къщите с дървена конструкция на стария град, ще имаме възможност да разгледаме пазарните сергии, продаващи бижута от кехлибар, преди да продължим към Паланга. Ще посетим както Ботаническата градина на Паланга, създадена преди повече от 100 години, така и разположения наблизо Музей на кехлибара, който се помещава в дворец от 19-ти век. Музеят предоставя информация за това къде може да се намери „Балтийското злато“ и неговата употреба. След това ще имаме време да разгледаме крайбрежната алея на Паланга, която завършва при Балтийско море и е обградена с множество кафенета, барове, ресторанти и щандове за сувенири.

6 ден 31.07.2024 Рига, Латвия
Престой в Рига от 07.00 до 15.00 ч.
Днешната ни екскурзия ще ни запознае с прекрасната столица на Латвия. Ще започнем с посещение на православната катедрала и Паметника на свободата. Ще продължим пеша из старата част на града до Театралния площад, като ще имаме кратка спирка за сувенири. След това обиколката продължава към площада пред кметството и покрай църквите Свети Петър, Свети Георги и Свети Йоан. Ще имате възможност да видим и външната страна на Шведските порти и замъка на Рига. Не забравяйте да вземете фотоапарата си, за да запечатате неоспоримата красота на историческия център на града, който е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, особено заради неповторимата си архитектура в стил ар нуво.

7 Ден 01.08.2024 Стокхолм, Швеция
Престой в Стокхолм от 09.00 до 19.00 ч.
Прекарайте няколко часа извън кораба, за да разгледате забележителностите на Стокхолм, столица и най-голям град на Швеция. Благодарение на множеството канали и мостове, които свързват островите, на които е разположен града, той често е наричан „Северната Венеция“. Нашата обиколка ще ни преведе покрай внушителните сгради на Националния музей, Кралския театър и Гранд хотела, преди да спрем в Кралския дворец за едночасово посещение на няколко от неговите красиво обзаведени стаи. После ще продължим с разходка из живописния исторически център на Стокхолм, чудесно място да направим няколко снимки. Определен акцент в обиколката ще бъде посещението на завладяващия и буквално оформен като кораб музей Ваза, чийто най-емблематичен експонат без съмнение е шведският невероятно добре запазен военен кораб Ваза с 64 оръдия, потънал по време на първото си пътуване през 1628 г.

8 ден 02.08.2024 на вода
Прекрасно е, че ще имаме цял свободен ден на борда, за да се отпуснем в СПА центъра, да разгледаме магазините или да изпием освежаващ коктейл в някой от баровете.

9 ден 03.08.2024 Копенхаген, Дания
Пристигаме в Копенхаген в 09.00 ч. След закуска трансфер от кораба и настаняване в хотел / стаите се дават след 14.00 ч. / Може да останете в града или да дойдете с нас на полудневна екскурзия до Фредериксборг – прекрасен ренесансов замък от 17 век, издигнат на три острова в езеро, върху основите на по-стар дворец. В параклиса на двореца са короновани повечето от датските владетели от 17 до 19 век. В момента комплексът е със статут на национален исторически музей с богата колекция от картини и мебели. Фредериксборг има и красиви барокови градини.

10 ден 04.08.2024 Копенхаген
Трансфер до летището за полет Копенхаген – Варшава /10.25 – 11.50/ и Варшава – София /14.45 – 17.45/.