Морски круизи

Круиз Северна приказка - Великобритания, Дания, Норвегия, Белгия
3115 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Програма
1 ден 14.06.2024 Лондон, Великобритания
Полет София – Виена /18:45 - 19:20/ и Виена – Лондон /20:20 - 21:40/ ч. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 15.06.2024 Лондон, Великобритания
Закуска. Днес ще разгледаме британската столица, космополитен град с дълга история и традиции. По време на автобусната ни обиколка ще видим мемориала на Албърт, двореца Кенсингтън, където се е родила кралица Виктория, къщата на херцог Уелингтон, Парламента, Уестминстърското абатство, Биг Бен, площад Трафалгар, улица Уайтхол, дома на Кралската конна гвардия, министерството на отбраната, знаменитата Даунинг стрийт, стария Скотланд Ярд. Панорамата продължава по улица Флийт към района Сити, който се явява отделен град с право на самоуправление, катедралата с невероятния архитектурен купол "Свети Павел", където са се венчали принц Чарлз и принцеса Даяна и са погребани адмирал Нелсон и херцог Уелингтон, моста Тауър, уникално съоръжение, което е станало един от символите на града и крепостта Тауър с девет вековна история, в която се съхраняват кралските корони. След екскурзията ще се отправим към Саутхемптън, за да се настаним на нашия круизен кораб.
Отплаваме в 18.00 ч. от Саутхемптън.

3 ден 16.06.2024 на вода
Ще имаме цял ден на разположение да открием скритите съкровища на нашия круизен кораб. На борда има забавления за всички възрасти – от СПА центъра, фитнеса и бутиците, до различните барове и ресторанти. Може да си опитаме и късмета в казиното

4 ден 17.06.2024 Скаген, Дания
Престой в Скаген от 09.00 до 17.00 ч.
Скаген е най-северният град в Дания, разположен на полуостров Ютланд. Възниква през Средновековието като рибарско селище, с основен поминък улова на херинга. Заради красивата си природа и играта на светлината, в края на 19 век се превръща в място за среща на скандинавските импресионисти, които правят своя общност, известна с името „Художниците от Скаген“. Впечатляваща колекция с техни творби може да видите в музея Скаген, който отваря врати през 1928 г. Най-популярната атракция в Скаген е Гренен – тясна пясъчна коса в най-северния край на Дания, която бележи точката на разделяне между Северно и Балтийско море. Ако влезете във водата, буквално ще сте стъпили едновременно в двете морета. Въпреки, че е малко, градчето има интересни места за посещение, като потъналата в пясъка църква, жп гарата от 1919 г., хотел Брондумс, където са се събирали художниците. Преди да се върнете на кораба, непременно посетете някой от ресторантите, разположени в старите търговски складове около пристанището, където може да опитате чудесна риба и морски дарове.
Любителите на военната история недалеч от Скаген могат да посетят Атлантическия вал, издигнат от нацистите по време на Втората световна война, за да спрат съюзническите сили. Близкият Форт Бангсбо е превърнат в музей, показващ живота в бункерите.

5 ден 18.06.2024 Осло, Норвегия
Престой в Осло от 07.00 до 17.00 ч.
Столицата на Норвегия е град с богатата култура и история. Напускайки пристанището, ще се отправим на живописна обиколка по главните улици и площади, като по пътя ще преминем покрай някои от най-важните архитектурни забележителности на Осло – Кметството, Парламента, Националния театър и Кралската резиденция. По-нататък ще спрем, за да посетим парка Вигеланд, в който се намират великолепни образци от творчеството на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд. Тук са събрани над 150 скулптури, а творбите му представят пълния спектър на човешкия жизнен цикъл, като изобразяват всички етапи на човека от раждането до старостта. Скулптурът е живял от 1869 до 1943 г. и е известен с това, че е проектирал медала, който се връчва на носителите на Нобеловата награда за мир. Напускайки парка, ще се отправим към най-новия модерен квартал на Осло – Тювхолмен, където се намират най-съвременните сгради в Осло, като Музея на съвременното изкуство, проектиран от известния архитект Ренцо Пиано.

6 ден 19.06.2024 Копенхаген, Дания
Престой в Копенхаген от 10.00 до 19.00 ч.
Днес ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент.

7 ден 20.06.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато без да бързаме ще можем да се насладим на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда.

8 ден 21.06.2024 Зеебрюге, Белгия
Престой в Зеебрюге от 09.00 до 18.00 ч.
Зеебрюге е малък град, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Основан през 9 век, а през 13 век той се превръща в международен център на търговията с платове. Богатството му се вижда и днес в запазените средновековни сгради с красиви фасади. По време на разходката ни из старинните улици ще видим пазарния площад с къщите на Гилдиите, Кулата с камбанарията, сградата на кметството от 14 век. Ще научим повече и за най-известния кулинарен продукт на Белгия – шоколада.

9 ден 22.06.2024 Уиндзор, Великобритания
Пристигаме в Саутхемптън в 07.00 ч. След напускане на кораба се отправямe към градчето Уиндзор, в което се намира най-старият обитаем замък в света. Основан от Уилям Завоевателя през 11 век, той става дом на 40 монарси и до ден днешен е действаща резиденция на английския крал. Разходката из залите на двореца е вълнуваща – ще видим Къщата за кукли на кралица Мери, част от кралските апартаменти, церемониалната зала, колекциите от картини, Параклиса Свети Георги.
Трансфер до летище Хийтроу за полет Лондон – Мюнхен /16:25 - 19:15/ и Мюнхен – София /20:10 - 23:00/.