Морски круизи

Една морска одисея – до Северното море от слънчева Иберия 27.04.2024
3830 лв.
на човек
Продължителност
16 дни / 15 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Круизите ни Около Европа са с едни от най-интересните маршрути! A този е с ново име! Една морска одисея – до Северното море от слънчева Иберия!
За 16 дни ще посетим великолепните Испания, Франция, Белгия, Норвегия, Дания, Германия!
Освен нощувките на Costa Diadema, имаме и 2 нощувки в хотел в Барселона и Копенхаген с включени 2 екскурзии

Програма
1 ден 27.04.2024 Барселона, Испания
Полет София – Барселона /07.00 – 08.55/. След пристигане ще се отправим на обиколка на един от най-великолепните испански градове. Минавайки по емблематичния булевард Пасаж де Грасия ще видим отвън необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Тук се намират и шедьоврите Каса Аметер и Каса Лео Морера. После ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла от пристанището до площад Каталуня и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век. След екскурзията ще се настаним в хотела.

2 ден 28.04.2024 Барселона, Испания
Днес ви предлагаме да посетим два от шедьоврите на Антонио Гауди – Саграда Фамилия и парка Гуей. Паркът е проектиран като част от жилищен комплекс, финансиран от Еусебио Гуей в началото на 20 век. Често казват, че панорамната тераса на парка е най-хубавата гледка в Барселона. Строежът на символа на Барселона Саграда Фамилия започва в далечната 1882 г. и все още продължава. След смъртта на Гауди много архитекти работят по изграждането й и всеки оставя своя отпечатък в нея. Колкото е впечатляваща отвън, още по-въздействаща е от вътре. Странните форми и играта на светлината, проникваща през прозорците, правят усещането магично. След екскурзията ще се отправим към кораба. Отплаваме в 16.00 ч.

3 ден 29.04.2024 на вода
Насладете се на слънцето на откритата палуба, поглезете се в СПА центъра или си опитайте късмета в казиното. В дните на вода всичко на борда е отворено и изборът от забавления е наистина голям.

4 ден 30.04.2024 Малага, Испания
Престой в Малага от 08.00 до 18.00 ч.
Днес сме в Коста дел Сол, където се намира Малага, едно от най-старите пристанища в Средиземно море и родно място на Пабло Пикасо. По време на екскурзията ще разгледаме мавританската крепост Алкасаба от VIII век, строена при първия емир на Кордоба, историческия център с малки улички и стари площади, кметството и Ренесансовата Катедрала /отвън/. В свободното си време може да посетите музея на Пикасо, разположен в двореца Буенависта или да опитате традиционните хапки тапас.

5 ден 01.05.2024 Кадис – Севиля, Испания
Престой в Кадис от 08.00 до 17.00 ч.
Днес може да се разходите из един от най-старите испански градове или да изберете целодневна екскурзия до столицата на Андалусия – Севиля. Там ще посетим готическата Катедрала с минарето Хиралда, единствената част, останала от старата джамия, на чието място е построена по-късно християнската обител. В катедралата се намира и гробът на известния мореплавател Христофор Колумб. Разходката ни ще продължи през тесните улички и площади на стария еврейски квартал Барио де Санта Круз. После ще се отправим към впечатляващия площад Испания, обграден от разкошните сгради, построени за Иберо – Американското изложение от 1929 г.

6 ден 02.05.2024 на вода
Още един свободен ден за почивка на борда. Поръчайте си масаж, опитайте италианския занаятчийски сладолед, който се приготвя на борда, или се включете в забавленията, подготвени от анимационния тим.

7 ден 03.05.2024 Ла Коруня – Сантяго де Компостела, Испания
Престой в Ла Коруня от 09.00 до 19.00 ч.
Днес може да останете в Ла Коруня и да разгледате главния площад Мария Пита, сградата на кметството и уличките на стария квартал или да се впуснете в духовно пътуване до Сантяго де Компостела, последната спирка на прочутия път Ел Камино. Там ще разгледаме Плаза дел Обрадойро, главния площад на стария град, където се намира Катедралата. После ще се гмурнем в лабиринта на малките средновековни улички, за да стигнем до Стария университет Фонсека и Плаза де Лас Платариас, където някога са се намирали ковачниците за сребро. Пътят ще ни заведе до Манастира Сан Мартин Пинарио, втората по големина религиозна сграда в града. Накрая ще посетим и Катедралата, най-важния център за пилигримите още от Средновековието и вечен дом на апостол Свети Яков, светеца – патрон на Испания.

8 ден 04.05.2024 на вода
Днес може да се отпуснем на слънчевата палуба, а ако е облачно, да прекараме деня в СПА центъра. Вечерта ще отделим за някой от баровете с жива музика.

9 ден 05.05.2024 Хавър – Онфльор и Етрета, Франция
Престой в Хавър от 09.00 до 20.00 ч.
Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходим из калдъръмените му улички до дървената църква Света Катерина от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната. След обяд на борда ви предлагаме още една интересна екскурзия из Нормандия. Ще пътуваме из Алабастровия бряг, за да посетим красивия крайбрежен град Етрета и видим известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходим из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви.

10 ден 06.05.2024 Брюж, Белгия
Престой в Брюж от 09.00 до 19.00 ч.
Зеебрюге е малък град, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Основан през 9 век, а през 13 век той се превръща в международен център на търговията с платове. Богатството му се вижда и днес в запазените средновековни сгради с красиви фасади. По време на разходката ни из старинните улици ще видим пазарния площад с къщите на Гилдиите, Кулата с камбанарията, сградата на кметството от 14 век. Ще научим повече и за най-известния кулинарен продукт на Белгия – шоколада.

11 ден 07.05.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато без да бързаме ще можем да се насладим на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда.

12 ден 08.05.2024 Кристиансанд, Норвегия
Престой в Кристиансанд от 09.00 до 17.00 ч.
Кристиансанд e основаван от датския крал Кристиан IV през 1641 г. Разположен е при срещата на река Отра със Северно море. Плажът, малко студен за нашите представи, превръща града в известен курорт. В Кристиансанд има увеселителен парк, както и голям зоопарк.
По време на обиколката ни ще видим най-големия музей на открито в Норвегия – Музея на културното наследство Vest Agder. Тук са възстановени около 30 къщи, разположени в различни квартали. От музея ще потеглим към предградията на града и селото Сьогне със старата църква Сьогне Кирхе. После ще посетим Хьолен, за да се разходим по една от старите улици, обградена с живописни дървени къщи от двете страни. Връщайки се в Кристиансанд по крайбрежния път, ще минем покрай идилични летни вили. Накрая ще посетим Катедралата и ще се поразходим по търговската улица Маркенс.

13 ден 09.05.2024 Орхус, Дания
Престой в Орхус от 10.00 до 18.00 ч.
Орхус е вторият по големина град в Дания и разполага с много туристически атракции. Най-малките могат да прекарат деня в луна парка Тиволи или Sommerland – 10 тематични парка, събрани на едно място. В града има екзотична зоологическа градина с растения и животни, пренесени от тропиците, както и голям аквариум с пингвини и акули. Но ако искате да научите повече за Дания, не бива да пропускате Den Gamle By, или Стария град – музей под открито небе, представяш живата история на Дания от времето на викингите до днес. В комплекса има 75 исторически сгради от 1550 г. до края на 19 век, донесени от различни места в Дания. Част от къщите са отворени за посещение, като в някои има разположени различни експозиции, а други са запазили оригиналния си интериор. Тук може да посетите пощенска станция, училище, театър, бакалия и занаятчийски работилници, в които ще видите търговци, ковачи и занаятчии, облечени в дрехи от епохата, създаващи илюзията за жив стар град. В пекарната може да опитате пресни сладкиши, а в ресторанта ястия, направени по стари рецепти.

14 ден 10.05.2024 Кил, Германия
Престой в Кил от 08.00 до 20.00 ч.
Тази сутрин може да останете в Кил и да се разходите из града или да дойдете с нас на екскурзия до старинния Любек. Един от най-красивите средновековни немски градове е вписан в листата на ЮНЕСКО. Ще се разходим из уличките на стария град, ще видим красиви романски и готически сгради, свидетелство от времето, когато Любек е бил център на Ханзейския съюз, най-мощната търговска лига в Северна Средновековна Европа. Ще си направим снимки пред портата Холстен, църквата Света Мария с най-големия механичен орган в света, кметството и пазарния площад.

15 ден 11.05.2024 Копенхаген, Дания
Пристигане в Копенхаген в 10.00 ч. След закуска ще напуснем кораба и ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент. След края на обиколката ще се настаним в хотела.

16 ден 12.05.2024 Копенхаген
Закуска и трансфер до летището за полет Копенхаген – Варшава /10.25 – 11.50/ и Варшава – София /14.45 – 17.45/.