Морски круизи

Круиз Средиземноморска фантазия с 5 гръцки острова, Италия, Испания и Франция
3130 лв.
на човек
Продължителност
16 дни / 15 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Очаква ни истинска средиземноморска фантазия с 5 гръцки острова - Крит, Родос, Миконос, Санторини, Кефалоня.
В допълнение ще видим Рим, Катания (Сицилия), Ибиса, Барселона, Марсилия и Савона/Генуа.
На борда на Costa Fortuna сме!

Програма
1 ден 05.05.2024
Полет София – Рим 19.40 – 20.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден 06.05.2024 Рим, Италия
Закуска. Днес ще се разходим из Античния и Бароковия Рим с екскурзовод, за да видим Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви, площад Испания, Пантеона, площад Навона. Ползва се метро. Около обяд отпътуваме за Чивитавекия и се настаняваме на круизния кораб. Отплаваме в 17.00 ч.

3 ден 07.05.2024 Катания, Сицилия
Престой в Катания от 14.00 до 20.00 ч.
Днес ви предлагаме да видим два красиви сицилиански града – Таормина и Катания.
Първо ще се отправим към красивата Таормина, разположена на впечатляващо място с изглед към морето. Въпреки че е гореща туристическа точка, този град все още е запазил старинния си чар. Там ще се насладим на приятна разходка из центъра по средновековните улици, заобиколени от елегантни сгради. На площада, който някога е бил древният форум, а преди това гръцката агора, ще се възхитим на известния Палацо Корваджа – зашеметяваща величествена вила от XV в. Ще погледнем отвън и Гръцкия театър – най-древния запазен паметник в Таормина. Връщайки се в Катания ще се пренесем в епохата на барока. Градът дължи сегашното си архитектурно великолепие на възстановяването си след земетресението през 1693 г. Ще се полюбуваме на красивия фонтан на Прозерпина – монументална група от скулптури, украсени с водни елементи. След това ще пътуваме по Via Etnea – път, осеян с великолепни църкви и внушителни сицилиански барокови сгради, и ще преминем през площада, доминиран от паметника, посветен на Винченцо Белини, композитора на Катания. Накрая ще тръгнем на разходка от Пиаца дел Дуомо към най-старата част на града, където се намират Катедралата на Катания, построена през Средновековието и достроявана до XVIII в., и Фонтана на слона, животното което символизира града.

4 ден 08.05.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато можем да се насладим на слънцето и откритата палуба, да се поглезим в СПА центъра или да участваме в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазини, барове и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

5 ден 09.05.2024 Ираклион, Крит
Престой в Ираклион от 08.00 до 18.00 ч.
Крит е не само най-големият от гръцките острови, но и истинска съкровищница на история, изкуство и култура. Нашата екскурзия ще започне от необикновените разкопки на Кносос, древната столица на великото Минойско царство. Ще разгледаме останките от двореца, датиращ от 1900 г. пр. Хр., разрушаван многократно от земетресения през вековете. Последната катастрофа настъпва между 1500 и 1450 г. пр.н.е., когато земетресение, причинено от изригването на вулкана Санторини, разрушава окончателно кралската резиденция. Ще посетим тронната зала, складовете, централния двор и впечатляващото стълбище, съпреживявайки мита за Минос. Смята се, че дворецът е свързан с мита за лабиринта и Минотавъра поради броя на стаите, които е притежавал, първоначално вероятно повече от 1000. Можем да добием представа за великолепието на тази огромна структура благодарение на реставрациите, извършени от сър Артър Евънс, макар и критикувани за своята модерност.
На връщане ще спрем в столицата Ираклион – културен и икономически център на острова. Разхождайки се из центъра ще минем през красиви площади, обградени от сгради от времето на венецианското и османското владичество.

6 ден 10.05.2024 Родос, Гърция
Престой в Родос от 07.00 до 17.00 ч.
Известен като градът на Родоския Колос – едно от седемте чудеса на древния свят, и един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, Родос определено си заслужава да бъде посетен. Старият град, който е включен в листата на ЮНЕСКО, е обграден от здрави крепостни стени. Влизайки през една от 11-те исторически порти ще се озовем в приказния свят на рицарите. Ще посетим Двореца на Великия Магистър от 15 век, ще се разходим по прочутата улица на рицарите, обградена със средновековни ханове, носещи имена на родните страни на рицарите, ще се изгубим из тесните калдъръмени улици. Накрая ще имаме свободно време за шопинг в множеството сувенирни магазинчета, а дори и вкусен гръцки обяд в някоя от таверните на стария град.

7 ден 11.05.2024 Миконос, Гърция
Престой в Миконос от 08.00 до 23.30 ч.
Миконос е най-популярната ваканционна дестинация на Гърция сред елита, бохемата и любителите на нощния живот. Островът е известен и с белите си плажове, красиви заливи и разбира се – Мелниците.
Ние ви предлагаме и едно пътуване до близкия остров Делос, където се намира един от най-големите археологически обекти в Гърция. Тук ще видим много добре запазен гръко-римски град. Ще минем по Пътеката на лъвовете, алея обградена с мраморни лъвове от 7 в.пр.н.е., Театъра от 3 в.пр.н.е., Къщата на Дионис с красиви мозайки, Храма на Изида и още много интересни забележителности. Островът е включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство.
Вечерта може да се разходите из ветровитите улички на стария център и после да си намерите приятно заведение, за да посрещнете залеза.

8 ден 12.05.2024 Санторини, Гърция
Престой в Санторини от 08.00 до 17.00 ч.
Най-мечтаният гръцки остров е пред нас. Разполагаме с цял ден, за да направим най-красивите снимки в албума си. В Санторини ще видим две от най-знаковите места на острова. Ще разгледаме Оя, типично гръцко селище с тесни улички, традиционни къщи и прочутите бели църкви със сини куполи, станали визитна картичка на острова. Селцето се намира високо на хълма и от него се открива зрелищна картина към залива на Санторини. Ще посетим и столицата Фира, разположена върху калдерата на вулкана. Градчето е много оживени, с живописни улички, обградени от синьо-бели къщи, магазини и заведения. От тук тръгва и въжения лифт, с който ще се спуснем до пристанището на Фира, за да се приберем на кораба. /слизането на острова е с лодки от кораба/.

9 ден 13.05.2024 Аргостоли, Кефалоня, Гърция
Престой в Аргостоли от 13.00 до 20.00 ч.
Аргостоли е столица на Кефалоня, най-големия от Йонийските острови. Градчето е доста съвременно с приятна пешеходна зона и мост, под който често могат да се видят големи костенурки карета-карета. Самият остров е известен със зеленината си и хубавите плажове. Може да прекарате деня на някой от най-популярните – Миртос, Скала, Фоки или да се включите в екскурзия – разходка с лодка до пещерното езеро и пещерата Мелисани. Прозрачността на водата е невероятна, погледът стига до дъното, което на места е на 40 метра дълбочина.

10 ден 14.05.2024 на вода
По време на круиз забавленията никога не свършват. Разгледайте програмата на анимационния тим, посетете представленията в театъра и не пропускайте промоциите в магазините.

11 ден 15.05.2024 на вода
Днес е последният ни ден на вода, ще си починем преди да продължим с екскурзиите в Испания, Франция и Италия.

12 ден 16.05.2024 Ибиса, Балеарски острови
Престой в Ибиса от 08.00 до 20.00 ч.
Ибиса е популярна дестинация, заради легендарния си нощен живот и клубна сцена. Извън партитата и плажовете, островът има и още много какво да предложи.
Нашата живописна обиколка на Ибиса ще започне от пристанището, откъдето ще се изкачим до D'Alt Vila – стария град на Ибиса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Криволичещите му улички и старинни сгради са наистина впечатляващи. Ще спрем пред Катедралата, построена в готически стил през 14 век върху останките на римски храм. След разходката ще продължим с автобус към Лас Салинас – солниците, първоначално голямо езеро, а днес поредица от малки лагуни и басейни. Това място е било от голямо значение за римляните, които са използвали солта като ценна стока. Следващата ни спирка е Сан Антонио, който от старо рибарско селище се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации на острова, заради красотата на естественото си пристанище, крайбрежната ивица и спокойната атмосфера. Тук ще имаме малко свободно време, преди да се върнем на кораба.

13 ден 17.05.2024 Барселона, Испания
Престой в Барселона от 09.00 до 19.00 ч.
Един от най-великолепните испански градове ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. После ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла от пристанището до площад Каталуня и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

14 ден 18.05.2024 Марсилия, Франция
Престой в Марсилия от 09.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме да се включите в обиколка на града. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, от където се виждат островите при входа на пристанището, ще видим портата Сен Жан, построена през 1660 г. от Луи IX, катедралата, двореца Лонгшам. Накрая ще минем край булевард Канабиер и ще имаме свободно време при старото пристанище, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини.

15 ден 19.05.2024 Савона – Генуа, Италия
Престой в Савона от 08.00 до 16.30 ч.
На час път от Савона се намира Генуа, града на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди, ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферара и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот.

16 ден 20.05.2024 Чивитавекия, Италия
Пристигане в Чивитавекия в 07.00 ч. Трансфер до летище Фиумичино за полет до София 12.05 – 14.55 ч.