Морски круизи

Круиз из Латинска Америка - Бразилия, Уругвай, Аржентина
6890 лв.
на човек
Продължителност
15 дни / 12 нощувки


Круизна компания
Costa


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Програма
1 ден 19.02.2025
Полет София – Рим 17.50 – 18.45 и Рим – Буенос Айрес 22.30 – 08.40 ч.

2 ден 20.02.2025 Буенос Айрес
Кацаме в Буенос Айрес в 08.40 ч. От летището ще се отправим на панорамна обиколка на града, за да видим най-известните му забележителности: площад Пласа де Майо и Каса Росада, в която се помещава правителството, Кабилдо – сградата на Кметството и Столичната катедрала – дом на Архиепископа на Буенос Айрес. Обиколката продължава през квартал Сан Телмо, работническия квартал Ла Бока със своите многоцветни къщи, Барио Норте (Северният квартал), наричан Реколета, който е и кварталът на богатите в Буенос Айрес. Следва Палермо с неговите паркове и градини, както и най-широкият булевард в света – Авенида 9 де Хулио (9 юли), където са Съдебната палата, Обелиска и Театро Колон. След екскурзията ще се настаним в хотела.

3 ден 21.02.2025 Буенос Айрес
Днес искаме да ви покажем друга страна от живота в Аржентина и затова ще се отправим към провинцията, за да се запознаем с живота на гаучусите, местните каубои. Ще посетим ранчо, за да опитаме хубаво аржентинско вино и асадо – печено месо на скара. После ще присъстваме на програма с танци и песни и ще видим уменията на местните ездачи.
Какво е Аржентина без танго? Тази вечер танцът на страстта ще ни отведе на пътешествие във времето и историята на страната от средата на 19 век до днес. Те са отразени в еволюцията на танца, забраняван някога заради своята чувственост. А за фон сме избрали историческа сграда в квартала Сан Телмо. Програмата включва танго, фолклор, както и тристепенно меню.

4 ден 22.02.2025 Буенос Айрес
Сутринта ни е свободна, а около обяд ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия круизен кораб. Отплаваме в 18.00 ч.

5 ден 23.02.2025 на вода
Време е да си починем от емоциите през последните дни. Днес ще посетим атракциите, които предлага кораба и няма да пропуснем слънчевите лъчи около басейна.

6 ден 24.02.2025 на вода
Още един ден, за да се насладим на нашия круиз. Ще поиграем в казиното, ще обиколим баровете и ще се попечем на слънчевата палуба.

7 ден 25.02.2025 Рио де Жанейро
Престой в Рио от 12.00 до 22.00 ч.
Предлагаме ви екскурзия с най-известните забележителности на този омагьосващ град. След като ни посрещнат, ще се отправим към най-известната забележителност на Бразилия – Корковадо. Ще се изкачим с железница през дъждовната гора Тижука с нейната буйна тропическа растителност, за да се насладим на живописните пейзажи, плажовете и града от основата на 40-метровата статуя на Христос. После ще посетим другата забележителност на Рио – хълмът Захарната глава. Ще се отправим към прочутия парк Фламенго, откъдето ще се изкачим с лифт до най-високата площадка на върха на хълма. Гледката е незабравима и е една от най-грандиозните в света.

8 ден 26.02.2025 остров Илабела
Престой в Илабела от 08.00 до 16.00 ч.
Илабела, или на португалски „красивия остров“, е най-големият в Бразилия. Тук има над 40 плажа, някои все още девствени. Предлагаме ви екскурзия с джипове, по време на която ще разгледаме най-известните места на острова и после ще имаме време за плаж.

9 ден 27.02.2025 Камбориу
Престой в Камбориу от 08.00 до 16.30 ч.
Камбориу е град в Бразилия, разположен в южната част на страната – популярен туристически курорт. Намира се на брега на Атлантическия океан и е известен с красивите си плажове и туристическите атракции. По време на нашата екскурзия ще посетим Аквариума – най-големия в Южна Бразилия, моста Барра, свързващ стария и новия град, и района Molhe Barra Sul. Накрая ще оставим парка Unipraias – огромен туристически комплекс, който свързва с кабинков лифт два плажа, няколко наблюдателни площадки и атлантическа гора. Срещу доплащане на място може да изберете допълнителни атракции като зип лайн, разходка с дървено влакче из Фантастичната гора / за най-малките / или спускане с шейна.

10 ден 28.02.2025 на вода
Последният ни ден на вода е още една възможност да се порадваме на слънцето на откритата палуба или на различните занимания, организирани от анимационния тим.

11 ден 01.03.2025 Монтевидео, Уругвай
Престой в Монтевидео от 09.30 до 19.00 ч.
Включете се в екскурзия с разглеждане на стария град с плаза Конститусион, където се намират Катедралата и колониалната пешеходната улица Саранди. Ще минем край театър Солис, площада на Независимостта с монумента на националния герой Артигас и мавзолея. Ще продължим по главната улица „18 Юли“ до сградата на Парламента. Ще направим красиви панорамни снимки към залива на Монтевидео и стария колониален форт. Накрая ще минем край Обелиска и ще видим монумента ла Карета и Естасио де футбол Сентенарио.

12 ден 02.03.2025 Буенос Айрес – Игуасу
Пристигаме в Аржентина в 08.00 ч. След като напуснем кораба ще се отправим към летището за полет до Игуасу. Водопадите Игуасу са едно от най-големите чудеса на природата в Южна Америка. Разположени са сред субтропична гора в триъгълника Аржентина, Парагвай и Бразилия. Пристигане и настаняване в хотел.

13 ден 03.03.2025 Игуасу
Водопадите се разглеждат от аржентинска и бразилска страна, като гледките са много впечатляващи. Аржентинската страна е по-голяма, като тук се намира Националният парк Игуасу, през който ще обикаляме, за да видим различните водни каскади, а туристическо влакче ще ни отведе до най-внушителната част на водопада – Дяволското гърло. Вечерта ви предлагаме да посетим чудесна шоу програма, която включва изпълнения на артисти от различни латиноамерикански страни, придружена с богата вечеря на бюфет.

14 ден 04.03.2025 Игуасу
Днес ще разгледате водопадите от бразилската страна, където тесен мост води до основата на най-големия водопад – Дяволското гърло. След екскурзията трансфер до летището за полет Игуасу – Сао Паоло и Сао Пауло – Рим 20.40 – 12.10 ч.

15 ден 05.03.2025
Полет Рим – София 14.10 – 17.00 ч.