Круиз Дубай, Фуджейра, Абу Даби и Катар

Круиз Дубай, Фуджейра, Абу Даби и Катар
2085 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Маршрут
Дубай - Мускат - Сир Бани Яс - Абу Даби - Дубай


Круизна компания
Costa


Дати на отпътуване
31.01.2020 г.


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Ранни резервации!

Истинска арабска приказка по вода! Вижте отблизо най-атрактивните емирства и се докоснете до лукса на арабските шейхове.

ПРОГРАМА
1 ден /31.01.2020/ Дубай
Полет София – Дубай. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден /01.02.2020/ Дубай
Закуска. Свободно време или панорамна обиколка на Дубай – екскурзия, която ще ви запознае от близо с културата, историята и религията на Дубай. Ще се отправим към изкуствения остров Палмата и хотел Атлантис. Следват символите на града - Бурж Ал Араб и джамията Джумейра. Разглеждане на старата част на Дубай, там където е започнало всичко.Спирка при Музея на Дубай, за да научим повече за откриването на петрола и как се е променил животът на местните хора. С Абра, водно такси, ще отидем до търговската част на града – Дейра. Там ще имаме свободно време за пазар в най-известните два пазара: за подправки и за злато. Турът завършва с посещение на Дубай Мол. Трансфер до круизния кораб. Настаняване.

3 ден /02.02.2020/ Дубай
Свободно време в Дубай. Корабът отплава в 14.00 ч.

4 ден /03.02.2020/ Кор Факан, Фуджейра
Престой в Хор Факан от 08.00 ч. до 20.00 ч. Тръгване от пристанището в Кор Факан, разположено на границата между 2 емирства – Шарджа и Фуджейра. Ще посетим Етнографския музей, показващ археологически разкопки в региона, както и традиционния начин на живот в петото по големина емирство, и единственото разположено на брега на Индийския океан. После ще видим крепостната стена Фуджейра от 16 век, състояща се от крепост, малка джамия, наблюдателница и няколко къщи. На 30 мин от град Фуджейра е разположено малкото селце Бадийя, където се намира и най-старата джамия в страната построена в средата на 15 век, изградена от коралови камъни и кал. На няколко стъпки от нея се намират и останки от друга крепостна стена предпазвала селището от набезите на Португалски завоеватели.

5 ден /04.02.2020/ на вода
Свободен ден за почивка и забавления на борда

6 ден /05.02.2020/ Доха, Катар
Престой между 09.00 и 20.00 ч. Днес може да разгледате бързо развиващата се столица на Катар. Ще изминем крайбрежната улица – корнише, край която се намират много от знаковите сгради на града, после ще посетим Музея на Ислямското изкуство, центъра за култура – Катара и традиционния сук Вакиф. Използвайте свободното си време, за да посетите Мол Виладжио, направен като копие на Венеция, където дори може да се повозите на истинска гондола.

7 ден /06.02.2020/ Абу Даби
Пристигане в Абу Даби в 11.00 ч. Панорамна екскурзия на столицата на Обединените Арабски Емирства. По време на разглеждането на града ще имате възможност да посетите Бялата Джамия, най-голямата в страната. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които да запечатате споменът от посещението си в Абу Даби. Турът продължава с фото-спирка пред емблематичния луксозен хотел Emirates Palace. После ще се отправим към „Heritage village”, където ще може да видите как са живели хората преди откриването на петрола. Фото-стоп при най-големия тематичен музей “Ferrari world”.
Днес може да посетите и най-новата атракция в Обединените Арабски Емирства. Отворил врати на 11.11.2017 г. Арабският Лувър, както го наричат, разполага със 700 експонати, заети от големия музей в Париж. Известно е, че Абу Даби е платил на Франция 436 милиона евро, за да ползва името Лувър и още 532 милиона, за да наеме френски специалисти, които да се грижат за произведенията на изкуството. Самата сграда на новия музей, на стойност 83 милиона евро, е истинска атракция. Състои се от купол, геометрична структура от 7850 звезди, дело на архитекта Жан Нувел, за чиито произведения критиците смятат, че притежават известна театралност. Куполът има десетки отвори, които позволяват на слънчевите лъчи да проникват в музея и да създадат ефекта „дъжд от светлина“. Експозицията напълно разчупва представите за традиционен музей. Човешката история е представено от третото хилядолетие преди Христа, през Средновековието, Ренесанса и Неокласицизма до нашето съвремие, като основната тема е нишката, която изкуството създава между изтока и запада.

8 ден /07.02.2020/ Абу Даби
Свободен ден в Абу Даби. Днес ви предлагаме целодневна екскурзия до града-градина, оазисът Ал Айн, родното място на Шейх Зайед. Само на час и половина от Абу Даби вие ще се пренесе в друга действителност. Екскурзията включва посещение на двореца – музей на шейх Зайед и негов личен дом построен през 1937 г. и отворен за посещения през 2001 г. Това е типична историческа сграда с вътрешни дворове, която ни представя живота на владетелите от миналото. После ще посетите историческия пазар – сука Катара, който беше реставриран последните години. След свободно време за обяд в местния мол ви очаква най-интересната част от екскурзията – прочутата зоологическа градина с над 4000 животни. Разположен на площ от 900 хектара, зоопаркът представя животните в условия много близки до техния естествен хабитат. Ще можете да видите жирафи, зебри, орикс, бял лъв, белорък гибон, леопард, пума, бенгалски тигри и много други.
Корабът отплава в полунощ.

9 ден /08.02.2020/ Дубай
Корабът пристига в Дубай в 08.00 ч. След закуска освобождаване на кораба и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание джип сафари и вечеря с барбекю в пустинята. Едно незабравимо приключение, далеч от шумния Дубай, сред дюните на пустинята. Отпътуване с джипове 4х4 около 45 мин. до пустинята, където започва истинското забавление. Спирка във ферма за камили и фото пауза за снимки на залеза над дюните. Пристигане в бедуинско селище, където ни очаква вечеря под открито небе с арабско барбекю, кафе и фурми. Направете си временна татуировка, облечете местни дрехи, опитайте наргиле или просто потанцувайте ориенталски танци на фона на арабска музика под звездното небе на пустинята.

10 ден /02.02.2020/ Дубай
Трансфер до летището за полет Дубай – София.