Морски круизи

Круиз Източно Средиземноморие и Израел
2840 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
НЯМА МЕСТА

Програма
1 ден 09.10.2023 Генуа, Италия
Полет София – Мюнхен 06.00 – 07.00 и Мюнхен – Генуа 11.35 – 12.50 ч. След пристигането ще се настаним в хотела, а тези които желаят могат да се включат в екскурзия до Портофино, едно от най-романтичните места на Лигурско море, селце красиво като картичка. Малкото рибарско селище с пъстри цветни къщи е разположено около яхтено пристанище. Превръща се в престижен курорт в средата на 20 век, а цените на имотите днес са едни от най-високите в света. Има няколко църкви от 10 и 12 век и старинен замък, издигащ се на хълм над курорта, превърнат в музей и място за събития. Но тук всички идват, за да видят къде почиват звездите и да вкусят „Ла Долче Вита“. В местните ресторанти може да видите фотоси на холивудски знаменитости, а ние ще видим Портофино по най-привлекателния начин – от морето. Затова ще вземем корабче от красивия курорт Санта Маргарита Лигуре и с него ще изминем част от пътя.

2 ден 10.10.2023 Генуа, Италия
След закуска ще се запознаем с Генуа, градa на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферара и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот. След екскурзията ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия кораб.
Отплаваме в 18.00 ч.

3 ден 11.10.2023 Чивитавекия – Рим, Италия
Престой в Чивитавекия от 07.00 до 17.00 ч.
Днес може да разгледате Чивитавекия, чийто стар град е добре запазен и много популярен сред туристите. Там са катедралата Свети Франциск, защитната крепост Форт Микеланджело от 16 век, фонтанът Ванвители.
Или да изберете екскурзията до Рим. Колкото и пъти да сте били във Вечния град, винаги има какво още да ви очарова. Ще се разходим из най-известните римски площади и фонтани – площад Испания, фонтана ди Треви, Пантеона, площад Навона. Ще направим снимки пред Колизеума, Капитолийския хълм и стълбата на Микеланджело. Ще имаме и малко свободно време за обяд или джелато.

4 ден 12.10.2023 Месина, Сицилия
Престой в Месина от 12.00 до 18.00 ч.
Днес ще разгледаме два от градовете на Сицилия – Таормина и Месина. Тръгвайки от пристанището ще минем през Месина, виждайки основните й забележителности – фонтана на Нептун, Съдебната палата и Университета. Ще спрем на Пиаца Дуомо, за да видим отвън Катедралата с камбанарията. Накрая ще стигнем до църквата Кристо Ре, която доминира залива на Месина. Отправяме се към Таормина, наричана Бижуто на Сицилия. Ще се разходим край древния гръко-римски театър, Палацо Корвая – историческа сграда от 15 век, някога седалище на сицилианския парламент, римския театър Одеон и катедралата Свети Николай.

5 ден 13.10.2023 на море
Един от любимите ни дни, когато можем да се насладим на слънцето на откритата палуба, да се поглезим в СПА центъра или да участваме в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазините, баровете и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

6 ден 14.10.2023 Родос, Гърция
Престой в Родос от 09.00 до 16.00 ч.
Известен като градът на Родоския Колос – едно от седемте чудеса на древния свят, и един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, Родос определено си заслужава да бъде посетен. Старият град, който е включен в листата на ЮНЕСКО, е обграден от здрави крепостни стени. Влизайки през една от 11-те исторически порти ще се озовем в приказния свят на рицарите. Ще посетим Двореца на Великия Магистър от 15 век, ще се разходим по прочутата улица на рицарите, обградена със средновековни ханове, носещи имена на родните страни на рицарите, ще се изгубим из тесните калдъръмени улици. Накрая ще имаме свободно време за шопинг в множеството сувенирни магазинчета, а дори и вкусен гръцки обяд в някоя от таверните на стария град.

7 ден 15.10.2023 Лимасол, Кипър
Престой в Лимасол от 09.00 до 18.00 ч.
Островът на Афродита e известен с красивите си курорти и археологически останки. Може да останете в Лимасол и да се разходите из стария град и рибарското пристанище или да се включите в екскурзия до най-известния археологически обект на острова – Курион, също Омодос и храма на Аполон. Ще тръгнем по крайбрежния път през цитрусови гори и лозя до археологическите разкопки на древния град Курион. Тук ще видим красивите подови мозайки в къщата на Еустолиус, римския театър от 2 век и ранно-християнската Базиликата от 5 век. Продължаваме към Храма на Аполон, който е бил действащо светилище от 8 век пр.н.е. до 4 век. Последно ще посетим селцето Омодос, разположено във вътрешността на острова и известно с произвежданите тук вина. Ще имаме организирана винена дегустация преди да се върнем на кораба.

8 ден 16.10.2023 Хайфа, Израел
Пристигане в Хайфа в 07.00 ч. След закуска ще напуснем кораба и ще започне нашето пътешествие из Светите земи. Първата ни спирка за снимки ще бъде при Бахайските градини в Хайфа /отвън/, разположени по склоновете на планината Кармел. Градините са построени около храма на Баб, създателят на бахайската вяра. От тук тръгваме към родния град на Иисус – Назарет. Ще посетим църквата на Благовещение, мястото където Дева Мария получава благата власт, че ще роди Божия син. Продължаваме към Галилейското езеро и Капернаум, където е живял Исус и много от учениците му – Петър, Яков, Йоан. Ще посетим Синагогата, в която той е проповядвал и останките от къщата на Петър, в която е живял. Ще спрем при Планината на Блаженствата, от която се открива гледка към Галилейското езеро. Днешната екскурзия ще завърши в Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

9 ден 17.10.2023 Йерусалим, Израел
Закуска. Денят ни ще започне с прекрасна гледка от Маслиновия хълм към Йерусалим, свещения град на три религии. После ще се отправим към планината Сион за да видим гроба на цар Давид и Стаята на Тайната вечеря. Влизаме в Стария град, за да посетим
Еврейския квартал, римската улица Кардо и Западната стена от Втория Йерусалимски храм известна като Стената на плача. Ще извървим последния път на Исус с кръста по Виа Долороса от мюсюлманския квартал до Голгота и църквата на Божи гроб. После ще се отправим към Витлеем, за да посетим църквата на Рождество Христово. Вечеря и нощуване в Йерусалим.

10 ден 18.10.2023 Тел Авив, Израел
След закуска отпътуваме за Тел Авив. Ще посетим Яфо, едно от най-старите пристанища в света. Сега районът, който е свързан с Тел Авив, се е превърнал в средище на художници и занаятчии. Ще се разходим из старите улички, обградени от ателиета и бутици. Ще видим и артистичния район Неве Цедек, първия квартал на Тел Авив от 1887 г. От тук се отправяме към летището за полет Тел Авив – София 17.15 – 19.55 ч.