Морски круизи

Средиземноморски круиз Италия, Малта, Испания, Франция
2620 лв.
на човек
Продължителност
9 дни / 8 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Няма места
Програма
1 ден 08.04.2023 Генуа
Полет София – Мюнхен 19.20 – 20.15 и Мюнхен – Генуа 21.55 – 23.05. Трансфер и настаняване в хотел в Генуа. Нощуване.

2 ден 09.04.2023 Генуа
След закуска ще се запознаем с Генуа, града на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферара и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот. След екскурзията ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия кораб. Отплаваме в 17.00 ч.

3 ден 10.04.2023 Чивитавекия – Рим
Престой в Чивитавекия от 07.00 до 17.00 ч.
Днес може да разгледате Чивитавекия, чиито стар град е добре запазен и много популярен сред туристите. Там са катедралата Свети Франциск, защитната крепост Форт Микеланджело от 16 век, фонтанът Ванвители.
Или да изберете екскурзията до Рим. Колкото и пъти да сте били във Вечния град, винаги има какво още да ви очарова. Ще се разходим из най-известните римски площади и фонтани – площад Испания, фонтана ди Треви, Пантеона, площад Навона. Ще направим снимки пред Колизеума, Капитолийския хълм и стълбата на Микеланджело. Ще имаме и малко свободно време за обяд или джелато.

4 ден 11.04.2023 Палермо – Сицилия
Престой в Палермо от 09.00 до 16.00 ч.
Нашият ден в Сицилия ще започне с посещения на Монреале, градче разположено само на 8 км от Палермо. Идваме тук, за да видим уникалната катедрала, включена в листата на ЮНЕСКО, която обединява няколко архитектурни стила и над 6000м2 златни мозайки в интериора. От хълма, на който е разположено градчето, се вижда Палермо като на длан. Връщайки се в него ще посетим Катедралата, построена в комбинация от нормански и арабски стил, ще видим Операта - театро Масимо, бароковата църква Каса Професа и накрая ще се гмурнем в местния пазар, пълен с типични сицилиански продукти и шумни търговци.

5 ден 12.04.2023 Малта
Престой във Валета от 09.00 до 17.00 ч.
Островът на рицарите има завладяваща история и турът ни ще започна със старата столица Мдина, наричана Тихия град. Вътре в крепостните стени, сред лабиринта от тесни средновековни улички, красиво се възправя бароковата катедрала Свети Павел. Ще видим къщи от 16 век и ще се отправим към сегашната столица Валета, която също има многовековна история и е включена в листата на ЮНЕСКО. Ще спрем при градините Барака, за да видим величествения залив, откъдето някога са тръгвали корабите на малтийските рицари. На главния градски площад ще видим двореца на Великия Магистър, днес офис на президента. Ще посетим най-старата църква в града и ще се разходим по старинни улици с 5-вековна история.

6 ден 13.04.2023 на вода
Един от любимите ни дни, когато можем да се насладим на слънцето на откритата палуба, да се поглезим в СПА центъра или да участваме в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазини, барове и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

7 ден 14.04.2023 Барселона
Престой в Барселона от 09.00 до 18.00 ч.
Един от най-великолепните испански градове ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона, и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла, простираща се от пристанището до площад Каталуня и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век. Турът ни ще завърши на площад Каталуня, където се намират едни от най-големите търговски центрове, както и много заведения.

8 ден 15.04.2023 Марсилия
Престой в Марсилия от 09.00 до 17.00 ч.
Днес ви предлагаме да се включите в обиколка на града. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, от където се виждат островите при входа на пристанището, после ще видим порта Сен Жан, построен през 1660 г. от Луис IX и катедралата Нотр Дам дьо ла Гард с позлатената фигура на Дева Мария върху камбанарията, от която се разкрива красива гледка към града. Накрая ще минем по булевард Канабиер и ще имаме свободно време при старото пристанище, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини.

9 ден 16.04.2023 Генуа
Корабът акостира в 08.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към летището за полет Генуа – Мюнхен 13.30 – 14.40 и Мюнхен – София 15.45 – 18.35 ч.