Морски круизи

Pirates of Bulgaria 2
3097 лв.
на човек
Продължителност
8 дни / 7 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Полезна информация
Свободни каюти:
Вътрешна каюта - 6 свободни
  • мъж за комбинация във Вътрешна каюта
Балкон Класик - има места
Балкон Премиум - има места

За втора поредна година ви представяме Pirates of Bulgaria!
След огромния успех на първото издание на круиза "Пиратите на България"...

Съвместно с Българска круизна асоциация и по случай 135 години от Съединението на България, ви каним на борда на кораб Costa Magica!Със специалното участие на:
Веселин Маринов
Силвия Кацарова
Росица Кирилова
и водещ Богдан Томов
и спираща дъха фолклорна програма

Програма
1 ден 05.09.2020 Стокхолм
Полет София – Стокхолм. Трансфер до пристанището и настаняване на круизния кораб.

2 ден 06.09.2020
Корабът отплава в 07.00 от Стокхолм. Свободно време за почивка на борда.
Българска гала вечер, с която ще отбележи 135-тата годишнина от Съединението на България с фолклорна програма.

3 ден 07.09.2020 Хелзинки
Престой от 08.00 до 18.00 ч. Полудневна обиколка на Хелзинки. Разглеждане на Хелзинки известен още като Белия град на севера. Разходка из известния открит пазар Каупатори, намиращ се на брега на Балтийско море, приютяващ многобройни уютни заведения, сувенирни магазини и кафенета. Ще имате възможността да се потопите във всекидневието на финландците. Разглеждане стария град – Площада на Сената, катедралата, университета, правителствения дворец, паметника на руския император Александър II, който е бил и велик княз на Финландия, обичан от народа, заради признаването на езика, автономията и конституцията на страната през 1863 г., сградата на парламента, Финландския национален музей (отвън), залата за концерти и конгреси „Финландия“, скалната църква Темппелиаукио (входната такса за църквата е включена в пакетната цена на екскурзията), ул. „Манерхайм“. Свободно време на Пазарния площад. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 98 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка.

4 ден 08.09.2020 Санкт Петербург
Пристигане в 07.00 ч. Целодневна екскурзия с посещение на Eкатерининския дворец, парка в Царско село и парка на Петерхоф. Отпътуване за гр. Пушкин (25 км от Санкт Петербург). В Екатерининския дворец - лятна царска резиденция, можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък и да посетите прословутата кехлибарена стая, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война и грееща днес в пълния си блясък след скорошното си възстановяване. Паркът на Екатерининския дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Отпътуване за 48 км от гр. Пушкин. Свободно време за обяд. Посещение на парка на двореца с прекрасните фонтани. Грандиозният Петерхоф, често сравняван с Версай, привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и фонтани. Входните такси за Екатерининския дворец и за парка на Петерхоф са включени в пакетната цена на екскурзията. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 198 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място.
Връщане на кораба. Вечеря и нощувка.

5 ден 09.09.2020 Санкт Петербург
Панорамна обиколка на Санкт Петербург и посещение на Ермитажа: Площада на изкуствата, приютяващ три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец - бивша резиденция на руската царска фамилия, стрелката на Василевски остров, „Невски проспект“. Ще се насладите на легендарните канали на Санкт Петербург и свързващите ги мостове, пъстроцветните или позлатени кубета на църквите, сред които тези на катедралата „Св. Петър и Павел", на Исакиевски събор, на храма „Възкресение Христово“. Свободно време за обяд. Посещение на Ермитажа (входната такса е включена в пакетната цена на екскурзията). Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, като съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 225 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. Отплаване в18.00 часа.

6 ден 10.09.2020 Талин.
Пристигане в 09.00 часа .Полудневна екскурзия с посещение на -стария град (ЮНЕСКО) – църквата „Св. Никола”, площада на кметството и прилежащите му средновековни улички, по които ще можете да се насладите на живописните резиденции на някогашните богати търговци и предприемачи, крепостните стени, къщата на гилдиите, катедралата „Св. Александър Невски”, Лутеранската катедрала, средновековния замък „Томпеа“ (днес седалище на парламента и правителството). Свободно време.. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 85 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. 17:00 – отплаване. Вечерта ни очаква концерт с участието на известни български изпълнители.
Нощувка.

7 ден 11.09.2020 Стокхолм
Пристигане в 09.00 ч. Полудневна обиколка на Стокхолм: панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Обиколката е полудневна. Свободен следобед. Възможност за посещение на музея на кораба Васа или за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 98 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място.Нощувка на кораба.

8 ден 12.09.2020
Освобождаване на каютите. Трансфер до летището. Полет до София.