Морски круизи

Круиз Австралия и Нова Зеландия
8325 лв.
на човек
Продължителност
17 дни / 14 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Представяме ви новото ни невероятно пътешествие до Австралия и Нова Зеландия!
Круиз до Мелбърн, Сидни, Дънедин, Крайсчърч, Уелингтън, Пиктън с кораб Ovation of the Seas на Royal Caribbean.

  • Мъж за комбинация - вътрешна каюта
  • Мъж за комбинация - каюта с балкон

Програма
1 ден 24.11.2024
Полет София – Доха /12.40 – 18.15/ и Доха – Мелбърн /20.55 – 18.25/ на следващия ден.

2 ден 25.11.2024 Мелбърн
Пристигаме в Мелбърн в 18.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел.

3 ден 26.11.2024 Мелбърн
Днес може да останете в града или да се отправите на пътешествие по Великия Океански път, който се простира над 250 км в щата Виктория. Това е едно от най-красивите крайбрежия в света, превърнало се в туристическа атракция. Пътят минава край диви плажове, дъждовни гори и малки градчета. Ще минем край Торкуей, ще спрем в Аполо бей и минавайки край нос Отуей ще стигнем до националния парк Порт Кембъл. Тук ще видим силата на океана в подножието на скалната формация Дванадесетте апостола. Днес ерозията е разрушила четири колони от оригиналната природна композиция, но въпреки това гледката продължава да е вълнуваща. Ще видим и ждрелото Лох Ард, получило името си от потъналия наблизо кораб преди повече от век.

4 ден 27.11.2024 Мелбърн – Сидни
След закуска ще разгледаме Мелбърн. Обиколката ни включва площад Федерейшън, Националната галерия /отвън/, градините Фицрой, Ботаническата градина, крикет клуба. След екскурзията трансфер до летището за полет до Сидни. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел.

5 ден 28.11.2024 Сидни
Днес ще се запознаем с Дъ Рок /Скалите/, районът от който започва изграждането на града. От тук се открива гледка към прочутата сграда на Операта и моста Харбър. Ще продължим към катедралата Сейнт Мери, Парламента, Дарлинг харбър – пристанище, превърнато в център за забавления, Чайнатаун, Кингс Крос, Дабъл бей, Уотсън бей и прочутия плаж – Бонди бийч. Турът ни ще свърши на пристанището, където вече ни очаква нашият круизен кораб. Отплаваме в 18.45 ч.

6 ден 29.11.2024 вода
Днес ще имаме ден на вода. Прекрасна възможност да се запознаем с нашия кораб.

7 ден 30.11.2024 вода
Още един ден на борда на път за Нова Зеландия. Възползвайте се от многото предложения за отдих и забавления на кораба.

8 ден 01.12.2024 Милфорд, Даутфул и Дъски саунд – Нова Зеландия
Днес ще плаваме през три от прочутите фиорди на Нова Зеландия.
В Милфорд Саунд на Южния остров ще бъдем от 08.00 до 09.00 ч. Това е една от най-големите забележителности на Нова Зеландия с величествени планини и водопади. Наричан от Ръдиард Киплинг осмото чудо на света, фиордът е част от Националния парк Фиордленд. По време на круиза си из Милфорд Саунд ще се насладим на заобикалящата ни природа, ще минем покрай стръмни скали и водопади като Лейди Елизабет Боуен.
Следващият ни фиорд ще бъде Даутфул Саунд от 12.30 до 13.30 ч.
Разположен в националния парк Фиордленд, Даутфул Саунд е най-дълбокият и вторият по големина фиорд в Нова Зеландия. Името му е дадено от капитан Кук, който поради силните западни ветрове се е съмнявал, че ще успее да изведе кораба си "Endeavor" от него. В района се извисяват и 619-метровият водопад Браун в ръкава Хол и 220-метровия водопад Хелена в Дийп Коув. Често тук се виждат делфини, пингвини и тюлени.
Последният ни фиорд днес е Дъски саунд, ще бъдем там от 15.00 до 16.00 ч.
Дъски Саунд също е получил името си от капитан Кук, който плава тук по време на първото си пътешествие през 1770 г. Това е един от най-големите фиорди в района, дълъг почти 25 мили. През дъждовния сезон можете да видите стотици водопади, които се разбиват от зелените хълмове в тъмните дълбоки води. На скалата Сийл рок често се виждат плажуващи тюлени.

9 ден 02.12.2024 Дънедин, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 18.00 ч.
На югоизточния бряг на Южния остров на Нова Зеландия, на полуостров Отаго, се намира Дънедин. Градът се радва на шотландското си наследство – името му всъщност е галската дума за Единбург. И разбира се като един истински шотландски град и тук гордо се изправят замъка и градините Ларнах. Имението е в готически стил, заобиколено от безупречно поддържани редици от рододендрони, азалии и вечнозелени храсти. Освен замъка тук може да посетите музея Отаго, разказващ историята на маорите и красивите Ботанически градини.
А ако сте любители на природата, се отправете към Taiaroa Head в края на полуостров Отаго, където с намира естествен хабитат на жълтооки пингвини, новозеландски тюлени, корморани и кралски албатроси.

10 ден 03.12.2024 Крайсчърч, Нова Зеландия
Престой от 08.00 до 18.00 ч.
Крайсчърч е само на 20 минути от круизното пристанище Литълтън. Тук може да се включите в обиколка на града, да посетите винения район Уайпара, за да дегустирате чудесно новозеландско вино или да посетите Приключенския парк с най-дългия зип лайн в страната, където ще се насладите на живописна природа.

11 ден 04.12.2024 Уелингтън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 19.00 ч.
Уелингтън, столицата на Нова Зеландия, се намира в южния край на Северния остров. Според маорската легенда двата главни острова на Нова Зеландия са свързани с бог Мауи. Южният остров е неговото кану, а Северният остров – рибата, която той уловил. Уелингтън се намира в устата на тази риба и е вторият по големина град в Нова Зеландия след Окланд. Въпреки по-малките си размери той разполага с изобилие от културни забележителности като Национална библиотека, Национален архив, театри, градини и отлични музеи.
За любителите на наградените с "Оскар" филми от поредицата "Властелинът на пръстените" се предлага възможност да избягат в Средната земя. Ще навлезете в крайбрежното предградие Мирамар, филмовата столица на Нова Зеландия. Тук ще откриете как работят съоръженията за производство и специални ефекти от световна класа. Ще посетите прочутото филмово студио Weta, създадено от сър Питър Джаксън, режисьор на филмите "Властелинът на пръстените" и "Хобит". Докато сте тук, влезте и в пещерата на Weta. Това е мини музей с реквизит и произведения на изкуството от снимачните площадки. Ще имате възможност да гледате ексклузивна прожекция зад кулисите. Пътуването ви продължава към река Хът, или както фенове на "Властелинът“ я познават – Великата река Андуин. Ако се насочите на юг покрай реката, ще забележите мястото, където Арагорн пада от коня си и се приземява във водата. Обиколката продължава през парка Харкорт, известен още като градините на Исенгард. Това е магическата област, в която Гандалф е пътешествал.

12 ден 05.12.2024 Пиктън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 17.00 ч.
Пиктън осигурява достъп до красивите заливи Марлборо Саундс и до най-известния новозеландски винен регион Марлборо, където се произвежда най-добрия совиньон блан в света. Известно като най-слънчевото място в страната, това малко градче с население около 3000 души е кръстено на сър Томас Пиктън, който се е сражавал в битката при Ватерло. Районът е дом на пет различни вида делфини, косатки и редки птици. Тук се предлагат и винени турове.

13 ден 06.12.2024 вода
Отплаваме обратно към Австралия, очакват ни два дни плаване.

14 ден 07.12.2024 вода
Последният ни круизен ден. Време е да си стегнем багажа.

15 ден 08.12.2024 Сидни, Австралия
Пристигаме в Сидни в 06.30 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме на целодневна екскурзия към националния парк Сините планини. Районът съчетава стръмни скали, евкалиптови гори, водопади и малки села. Посещаваме парка за диви животни Федърдейл. В него се срещат различни видове като: кенгуру, коала, валаби /дребно кенгуру/, австралийски влечуги, тасманийски дявол, уомбат и различни австралийски птици. Включени са билети и за парка Scenic World. Тук се предлагат редица атракции, които не се срещат никъде другаде на Земята, като например най-стръмната пътническа железница в света, спускаща се на 310 метра през тунел под скалите, излизаща в древна тропическа гора на дъното на долината Джеймисън. След екскурзията ще се настаним в хотела.

16 ден 09.12.2024 Сидни, Австралия
В последния ни ден в Сидни ще предложим допълнителна екскурзия с посещение на прочутата сграда на Операта, една от най-знаковите сгради в света и круиз из залива на Сидни. Привечер трансфер до летището за полет Сидни – Доха /21.45 – 04.50/.

17 ден 10.12.2024
Полет Доха – София /07.30 – 11.40/.