Морски круизи

Круиз Средновековната историята на Северна Европа
3570 лв.
на човек
Продължителност
10 дни / 9 нощувки


Круизна компания
MSC


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
MSC Poesia ни отвежда на круиз из Дания – Германия – Полша – Швеция!

Програма
1 ден 21.06.2024
Полет София – Варшава /18.30 – 19.25/ и Варшава – Копенхаген /20.40 – 22.10/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 22.06.2024 Копенхаген, Дания
След закуска ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент. След края на обиколката ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на нашия кораб.
Отплаваме в 18.00 ч.

3 ден 23.06.2024 Варнемюнде – Рощок, Германия
Престой във Варнемюнде от 07.00 до 19.00 ч.
Варнемюнде е морски курорт на Балтийско море и голямо круизно пристанище. Може да останете и да се разходите край рибарските къщи на Стария град или да се отправите на полудневна екскурзия до Рощок, който се намира само на 10 км. от тук. Предлагаме ви това да стане с корабче и по време на този едночасов круиз да се насладим на красивите гледки наоколо. Рощок се простира почти 16 км край бреговете на река Варнов и залива на Макленбург. Той става част от лигата на Ханзата през 1251 г. и придобива важно икономическо значение в региона. По време на пешеходната ни обиколка ще видим кметството, манастира на Светия кръст и лутеранската църква на Св. Мария, всички строени през 13-ти век, университета на Рощок, основан през 1419г., портата Крьопелинер от 1900 г., средновековните къщи с фронтони и тухлени фасади.

4 ден 24.06.2024 Рьоне, Дания
Престой в Рьоне от 08.00 до 18.00 ч.
Рьоне е най-големият град на датския остров Борнхолм в Балтийско море. Възниква през 10 век като рибарско селище. През Средновековието Германия и Швеция се опитват да вземат контрол над града, заради стратегическата му локация в Балтийско море. Днес ще имаме възможността да се докоснем до непознатата датска провинция, далеч от големите градове. Ще разгледаме най-интересните места от остров Борнхолм.
Екскурзията ни тръгва от Сванеке. Това село е с добре запазени стари търговски къщи и до днешен е пазарен град. Ще разгледаме множеството малки магазинчета на художници и демонстрационни работилници в селото. Следващата точка от обиколката е Сногебек, с неговото красиво морско пристанище, преди да продължим към село Дуеодде, където ще намерим най-добрите плажове за къпане на острова. Казват, че пясъкът в пясъчния часовник на Наполеон произхожда от тук. Следващата ни спирка е църквата Ниларс – една от четирите уникални кръгли църкви, в които и до днес се извършва религиозна служба. Екскурзията ни ще завърши с живописно пътуване покрай брега обратно към кораба.
След екскурзията ще имате достатъчно свободно време, за да се разходите по калдъръмените улички на Рьоне, обградени с къщички с дървени конструкции от началото на миналия век.

5 ден 25.06.2024 Гдиня – Гданск, Полша
Престой в Гдиня от 08.00 до 19.00 ч.
На 20 км от пристанището се намира Гданск, град с 10 вековна история и един от впечатляващите исторически членове на лигата на Ханзата. Лигата е съюз на търговски гилдии в Северна Европа, поддържал монопол в Балтийско море. След като напуснем пристанището, обиколката ще ни преведе през крайградските и търговски райони на Гданск, за да стигнем до старите квартали на града. Разположен на брега на Балтийско море, градът е записан за първи път като селище още през 997 г. и има богата история. Днес Гданск е главното морско пристанище на Полша с икономика, която е доминирана от корабостроенето, химическата промишленост, както и преработката на храни. Градът е известен и като местен център за обработка на кехлибар, използван за създаването на красиви бижута. Напълно реконструираният исторически център, заедно с неговия архитектурен ансамбъл от готически, ренесансови и барокови паметници, си заслужава да се разгледа пеша. Друга забележителност в старите квартали на града е църквата Света Мария, гордостта на Гданск. Като най-голямата тухлена църква в света и с подобната на пещера вътрешност на сградата, тя е достатъчно широка, за да побере зашеметяващите 25 000 души.

6 ден 26.06.2024 Висбю, Швеция
Престой във Висбю от 08.00 до 17.00 ч.
Висбю е най-големият град на остров Готланд и най-добре запазения средновековен град в страната. Включен е в листата на ЮНЕСКО за културно наследство. Възниква през 13 век и скоро се превръща в голям търговски център и част от Ханзата. Висбю има едни от най-добре запазените крепостни стени в Европа с дължина от 3 км с 44 наблюдателни кули. Наблизо са Алмедален, известен като долината на брястовете и мястото на първото пристанище на Ханзата във Висбю, катедралата Св. Богородица и Барутната кула, която е най-старата останала структура във Висбю, датираща от 11-ти век, строена за да защити старото пристанище.

7 ден 27.06.2024 Стокхолм, Швеция
Престой в Стокхолм от 08.00 до 18.00 ч.
Прекарайте няколко часа извън кораба, за да разгледате забележителностите на Стокхолм, столица и най-голям град на Швеция. Благодарение на множеството канали и мостове, които свързват островите, на които е разположен града, той често е наричан „Северната Венеция“. Нашата обиколка ще ни преведе покрай внушителните сгради на Националния музей, Кралския театър и Гранд хотела, преди да спрем в Кралския дворец за едночасово посещение на няколко от неговите красиво обзаведени стаи. После ще продължим с разходка из живописния исторически център на Стокхолм, чудесно място да направим няколко снимки. Определен акцент в обиколката ще бъде посещението на завладяващия и буквално оформен като кораб музей Ваза, чийто най-емблематичен експонат без съмнение е шведският невероятно добре запазен военен кораб Ваза с 64 оръдия, потънал по време на първото си пътуване през 1628 г.

8 ден 28.06.2024 на вода
Прекрасно е, че ще имаме цял свободен ден на борда, за да се отпуснем в СПА центъра, да разгледаме магазините или да изпием освежаващ коктейл в някой от баровете.

9 ден 29.06.2024 Копенхаген, Дания
Пристигаме в Копенхаген в 09.00 ч. След закуска трансфер от кораба и настаняване в хотел / стаите се дават след 14.00 ч. / Може да останете в града или да дойдете с нас на полудневна екскурзия до Фредериксборг – прекрасен ренесансов замък от 17 век, издигнат на три острова в езеро, върху основите на по-стар дворец. В параклиса на двореца са короновани повечето от датските владетели от 17 до 19 век. В момента комплексът е със статут на национален исторически музей с богата колекция от картини и мебели. Фредериксборг има и красиви барокови градини.

10 ден 30.06.2024 Копенхаген
Трансфер до летището за полет Копенхаген – Варшава /10.25 – 11.50/ и Варшава – София /14.45 – 17.45/.