Луксозен круиз из Хърватия

Луксозен круиз из Хърватия
2518 лв.
на човек
Продължителност
8 дни / 7 нощувки


Описание
Цени
Кораб
Каюти
Полезна информация
Предлагаме ви едно уникално пътешествие с яхта из очарователното хърватско крайбрежие. Само за седмица, в почивна фамилна атмосфера, ще може да разгледате голяма част от Далмация и Опатия. Яхтата пътува между континента и островите и винаги сте обградени от красиви гледки и зеленина. Често се спира на подходящи места за плуване и гмуркане. Вечер се остава в пристанищата на различни градчета, където можете да излезете, за да опитате местната кухня, а после да се впуснете в нощния живот.

Програма
1 ден 06.06.2020 Дубровник
Настаняване на яхтата след 16.00 ч. Вечеря.
2 ден 07.06.2020 Дубровник
Рано сутринта отпътуваме за остров Млет. След обяда на борда ще имате време да се разходите из северозападната част на острова, която е обявена за национален парк /плаща се вход/. Мястото е с отъпкани пътеки, които са удобни и за колоездачи. Основната забележителност са двете солени езера – Велико и Мало, в които може да поплувате. На острова Света Мария в голямото езеро се намира сградата на бивш Бенедиктински манастир от 12 век, до който може да се отиде с лодка. Легендата разказва, че това е мястото, на което аргонавта Одисей остава 7 години при нимфата Калипсо. Тази нощ ще останете и вие, за да се насладите на местната кухня в малките ресторантчета около пристана.

3 ден 08.06.2020 о.Хвар
Сутринта ще имате възможност да се насладите на прекрасен круиз, преди да пристигнете на о.Хвар около 16.00 ч. Поля покрити с лавандула, маслини и лозя, чиста природа, закътани пристанища – това е Хвар. Често е включван в листа на 10-те най-красиви острови на света. Историята на град Хвар се поставя от илирите около 4 век преди новата ера. По-късно тук живеят гръцки и римски колонизатори до идването на Венецианската република през 13 век., която променя неговото лице с новопостроените крепостни стени и обществени сгради. Екскурзоводът ще ви разходи из историческия център, за да видите главния площад Свети Стефан, разположен непосредствено до пристанището, около който се намират историческите сгради, както и градският театър от 1612 г., който е и първият публичен театър в Европа. Туризмът на Хвар има 140 годишни традиции. Тук ще нощувате, а за вас остава само да изберете вашата „коноба“ – малка традиционна кръчма, където да се насладите на местните вина и вкусна кухня.
4 ден 09.06.2020 Бол и Сплит
Около 09.00 ч., след тричасов круиз ще бъдем в Бол, където ще имате кратък престой. Бол се намира на о.Брач и има население около 1600 души. В центъра има манастир и красиви стари сгради, повечето строени от венецианците, а крайбрежната алея е обградена с кафенета и ресторанти. Наблизо се намира най-известният плаж в Хърватска – Златни рат. Връщате се на борда за обяд и около 15.00 ч. ще сте в Сплит.Екскурзията из историческия център ще ви срещне с тесните улички и малки площади във венециански стил и стария римски град с двореца на император Диоклециан. Строен като луксозна вила и едновременно военен лагер, дворецът и до днес е сред най-запазените сгради от римския период в света. Тук ще нощувате, така че ще имате достатъчно време да посетите малките магазинчета за антики или сувенири, да се разходите по крайбрежната и да опитате пресни морски дарове, пица или черно ризото.5 ден 10.06.2020 Пучишча и Макарска
В 08.00 ч. ще отпътувате от Сплит и след 2 часа ще бъдете в белия град Пучишча на о.Брач. Той е красиво разположен в края на дълбок залив. Тук ще имате около 2 часа свободно време, за да пийнете кафе в крайбрежните заведения или да се разходите из кълдаръмените улици, обградени от каменни къщи. Местният бял камък е известен като строителен материал за много средновековни дворци в Европа. Той е в основата на островната икономика и до днес. Ще се върнете на борда за обяд и след кратък круиз ще пристигнете в Макарска, където ще нощувате.Градът също е бил част от Венецианската република, а днес е център на най-известната курортна зона в Хърватска – Макарска ривиера. Удобното му местоположение го е превърнало в търговски порт още по времето на Османската, а по-късно и на Венецианската окупация. Израснал е около естествено пристанище, пазено от живописния полуостров Свети Петър и нос Осеява. В миналото е давал закрила на пирати и търговци от бурното време, а днес на яхти, рибарски лодки и туристически корабчета. Вечер курортът се оживява още повече, когато десетките заведения край морето отворят врати и витрините им се изпълнят с прясна риба върху лед.

6 ден 11.06.2020 Корчула
Сутринта ще прекарате на борда със слънчеви бани, спирка за гмуркане или просто наслаждавайки се на прекрасната панорама, която се открива от борда. В 15.30 ч. ще пристигнете в Корчула и ще имате пешеходна екскурзия. Този град, смятан за родно място на пътешественика Марко Поло, ще ви очарова със старинната крепост от 13 век, стръмните улички на стария град и десетките църкви от 15 и 16 век, пръснати сред елегантни каменни къщи. Старият град е проектиран във вид на рибена кост, за да може да защитава улиците и домовете най-добре от идващите от морето ветрове през зимата. Под крепостните стени се намира крайбрежната улица, пълна с ресторанти и кафенета. Изборът ви няма да е лесен между прясна риба, агнешко на шиш, различни местни сирена или прошуто.
7 ден 12.06.2020 Дубровник
Тази сутрин също ви очаква плаване, преди да пристигнете в Дубровник около 14.00 ч. После сте поканени на екскурзия до стария град. Ще разгледате главната порта на града, старата аптека, двореца Спонца, където са се секли монетите на Дубровнишката Република, паметника на Гундулич, Францисканския манастир, който бил извън града, но заради множеството войни се наложило да бъде преместен вътре през 1317г., Доминиканския манастир от 1301г., църквата на Спасителя, която единствена оцелява след голямото земетресение от 1667г. Днес е последната ви вечер. Насладете се на местните специалитети и не пропускайте да опитате паста с трюфел или пресни стриди, придружени с пивко бяло вино.
8 ден 13.06.2020 Дубровник
След закуска вашият круиз приключва.